Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Allah-Las – “Famous Phone Figure”

allah-las-calico-review-album

Op negen september komen de mannen van Allah-Las met hun derde plaat: “Calico Review”. De plaat is de opvolger van “Worship The Sun” dat in 2014 uitkwam. De band haalt voor de derde plaat grote middelen boven en nam hem op in thuisstad Los Angeles. Ze maakten gebruik van historisch materiaal zoals een 964 Universal Audio 610 soundboard, hetzelfde waarop The Beach Boys hun “Pet Sounds” opnamen. Allah-Las hebben naast dit unieke soundboard ook een altviool, klavecimbel, mellotron en een theremin in gebruik genomen om een uniek geluid te creëren.

Dat speciaal geluid kan je voor het eerst horen op “Famous Phone Figure”, een traag en melancholisch nummer dat de dromerigheid in iedereen naar boven haalt. Zwak slagwerk en strijkers zorgen ervoor dat deze sfeer nog versterkt wordt. Het is minder psychedelisch dan we van de band gewoon zijn maar het is wel een nummer dat je in een waas brengt. Allah-Las staan deze zomer op Dour en komen ook naar de AB op 26 oktober.

Facebook / Twitter

15 juni 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Allah-Las – “Famous Phone Figure””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief