Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Strokes – “Oblivius” + “Drag Queen”

The-Strokes-640x320

The Strokes blijft toch wel het favorietje van de muziekpers. Toen gisteren hun logo plots opdook in het straatbeeld gingen de speculaties al snel de wereld rond. Vandaag bracht Julian Casablancas tijdens zijn radioshow bij SiriusXM zijn eigen radioshow met daarin een nieuw nummer van The Strokes. Het is het eerste liedje sinds “Comedown Machine” uit 2013. Het nummer heet “Oblivius” en wordt vergezeld van een nieuwe EP “Present Past” die later uitkomt. Het nummer heeft de typische hoge gitaarnoten die zo kenmerkend op “Is This It?” te horen waren. Toch is de vernieuwing nooit ver weg en past het nummer perfect in het verlengde van hun vorige plaat. De rauwe, zagere stem van Julian springt er weer uit en de vuile gitaren worden uitermate goed gebruikt. Het is duidelijk dat The Strokes terug willen naar hun glorieuze periode en dat klinkt wel lekker. Volgende week zou de volledige EP uitkomen. Beluister het nummer hieronder samen met de volledige EP!!!

Update: Ook “Drag Queen” van dezelfde EP werd vandaag gedeeld. Het is de World Record van Zane Lowe en klinkt iets rustiger dan “Oblivius”. De gierende gitaren zijn iets rustiger en ook het geschreeuw van Julian ruimt plaats voor een kalme versie van zijn stem. Als dit niet nog meer naar Is This It? neigt weten we het ook niet.

Update 2: De volledige EP staat nu gewoon online! De malle mannen van The Strokes weten niet van wachten. “Threat Of Joy” is alweer een gruizig nummertje dat zelfs aan Beirut, jawel, doet denken. Toch is het iets springeriger en meer happy. Luister de volledige EP hieronder.

YouTube / Twitter / Facebook / Website

3369 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Afterpartees - Family Names (★★★½) Powerpop met een vleugje Paul Simon

Ergens in de buurt van Horst, in Nederlands Limburg, bevindt zich een tot studio omgebouwde paardenstal. Daar namen Afterpartees het nieuwe album…
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ultra Q - "Bowman"

Na een wachttijd van ettelijke maanden keert Ultra Q terug met een nieuwe single, “Bowman”. De zanger van het rockende viertal uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.