Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Strokes – “Oblivius” + “Drag Queen”

The-Strokes-640x320

The Strokes blijft toch wel het favorietje van de muziekpers. Toen gisteren hun logo plots opdook in het straatbeeld gingen de speculaties al snel de wereld rond. Vandaag bracht Julian Casablancas tijdens zijn radioshow bij SiriusXM zijn eigen radioshow met daarin een nieuw nummer van The Strokes. Het is het eerste liedje sinds “Comedown Machine” uit 2013. Het nummer heet “Oblivius” en wordt vergezeld van een nieuwe EP “Present Past” die later uitkomt. Het nummer heeft de typische hoge gitaarnoten die zo kenmerkend op “Is This It?” te horen waren. Toch is de vernieuwing nooit ver weg en past het nummer perfect in het verlengde van hun vorige plaat. De rauwe, zagere stem van Julian springt er weer uit en de vuile gitaren worden uitermate goed gebruikt. Het is duidelijk dat The Strokes terug willen naar hun glorieuze periode en dat klinkt wel lekker. Volgende week zou de volledige EP uitkomen. Beluister het nummer hieronder samen met de volledige EP!!!

Update: Ook “Drag Queen” van dezelfde EP werd vandaag gedeeld. Het is de World Record van Zane Lowe en klinkt iets rustiger dan “Oblivius”. De gierende gitaren zijn iets rustiger en ook het geschreeuw van Julian ruimt plaats voor een kalme versie van zijn stem. Als dit niet nog meer naar Is This It? neigt weten we het ook niet.

Update 2: De volledige EP staat nu gewoon online! De malle mannen van The Strokes weten niet van wachten. “Threat Of Joy” is alweer een gruizig nummertje dat zelfs aan Beirut, jawel, doet denken. Toch is het iets springeriger en meer happy. Luister de volledige EP hieronder.

YouTube / Twitter / Facebook / Website

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
InstagramLiveRecensies

The Strokes @ Best Kept Secret 2022: Goedemorgen

Zestien jaar, zo lang was het geleden dat Nederland The Strokes nog eens mocht ontvangen. Voor België moeten we zelfs nog even…
AlbumsRecensies

Afterpartees - Family Names (★★★½) Powerpop met een vleugje Paul Simon

Ergens in de buurt van Horst, in Nederlands Limburg, bevindt zich een tot studio omgebouwde paardenstal. Daar namen Afterpartees het nieuwe album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.