Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Strokes – “Oblivius” + “Drag Queen”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Strokes – “Oblivius” + “Drag Queen”

The-Strokes-640x320

The Strokes blijft toch wel het favorietje van de muziekpers. Toen gisteren hun logo plots opdook in het straatbeeld gingen de speculaties al snel de wereld rond. Vandaag bracht Julian Casablancas tijdens zijn radioshow bij SiriusXM zijn eigen radioshow met daarin een nieuw nummer van The Strokes. Het is het eerste liedje sinds “Comedown Machine” uit 2013. Het nummer heet “Oblivius” en wordt vergezeld van een nieuwe EP “Present Past” die later uitkomt. Het nummer heeft de typische hoge gitaarnoten die zo kenmerkend op “Is This It?” te horen waren. Toch is de vernieuwing nooit ver weg en past het nummer perfect in het verlengde van hun vorige plaat. De rauwe, zagere stem van Julian springt er weer uit en de vuile gitaren worden uitermate goed gebruikt. Het is duidelijk dat The Strokes terug willen naar hun glorieuze periode en dat klinkt wel lekker. Volgende week zou de volledige EP uitkomen. Beluister het nummer hieronder samen met de volledige EP!!!

Update: Ook “Drag Queen” van dezelfde EP werd vandaag gedeeld. Het is de World Record van Zane Lowe en klinkt iets rustiger dan “Oblivius”. De gierende gitaren zijn iets rustiger en ook het geschreeuw van Julian ruimt plaats voor een kalme versie van zijn stem. Als dit niet nog meer naar Is This It? neigt weten we het ook niet.

Update 2: De volledige EP staat nu gewoon online! De malle mannen van The Strokes weten niet van wachten. “Threat Of Joy” is alweer een gruizig nummertje dat zelfs aan Beirut, jawel, doet denken. Toch is het iets springeriger en meer happy. Luister de volledige EP hieronder.

YouTube / Twitter / Facebook / Website

3667 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "All The Same"

Zoals dat vaker gaat bij excentrieke frontmannen, hebben ze een soloproject nodig om hun ei helemaal kwijt te raken. Julian Casablancas staat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Flexorcist"

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.