Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kills – Siberian Nights


“Siberian Nights” is alweer de derde single van het nieuwste Kills-album “Ash & Ice”. Alison Mosshart heeft zich na haar uitstapje met The Dead Weather weer volledig kunnen richten op The Kills. Samen met gitarist Jamie Hince is het vijfde album sinds 2003 een feit.

Degenen die The Kills al langer kennen weten hoe ze klinken. Mosshart met haar schreeuwerige doch tedere zang en Hince met zijn gecontroleerde gitaarspel dat strakke riffjes oplevert. De nieuwe single wijkt niet heel veel af van het geluid dat we van het duo kennen.

Mosshart met haar lage doch tedere stem en Hince die met de tweede stem dichtbij Mosshart blijft. Rode draad is een Twin Peaks-achtig geluidje waardoor je je in een enge film waant. In de clip zien we dan ook een poolhond die een aantal bange mannen achtervolgt. Verder zien we een wit paard en een samenkomst van mensen op een kale vlakte. De diepere betekenis ontgaat ons even, maar mooi gefilmd is het wel!

The Kills hebben tijdens hun Europese tour recentelijk België en Nederland aangedaan, maar keren in augustus terug voor Lowlands en Pukkelpop en doen op 9 november Arenberg in Antwerpen aan.

Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOD CON - "Ammo"

Met MOD CON hebben Erica Dunn (zang/gitaar), Sara Retallick (bas) en Raquel Solier (drums) in 2017 een muzikaal vervolg gebreid aan hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Alison Mosshart - "Rise"

Alison Mosshart ken je vast als de frontvrouw van twee grote rockbands: The Dead Weather en The Kills. Terwijl er een nieuw…
AlbumsRecensies

Foo Fighters – Concrete and Gold (★★★★½): “Massief goed en goud waard”

Foo Fighters is terug. En hoe! Dat hun optreden op Rock Werchter fenomenaal was, kon je hier al lezen en toen moest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.