LiveRecensies

Bazart @ AB: dromerige indiepop die knalt

13214892_10154176107081737_2005545238_oVrijdag 13 mei speelde Bazart voor een uitverkochte zaal in de AB. Al vanaf 20u schoven hip geklede tieners gretig aan om de nieuwe Belgische sensatie aan het werk te zien. De laatste keer dat het vijftal in de AB stond, was het nog in de Club. Een goeie zes maand later weten ze echter al de grote zaal van de AB tot de nok toe vol te krijgen.

Starten doen ze met het onbekende ‘Census’ maar meteen is duidelijk dat de groep volledig thuis hoort in deze zaal. Het is een ingetogen begin maar de zachte verleidelijke stem van zanger Mathieu Terryn weet heel de zaal beetje bij beetje mee te slepen. Het is evident dat Mathieu het podium wel genegen is. Gedurende het hele concert flirt hij genadeloos met het publiek en weet hij ze de hele tijd in de ban te houden. Hier hebben zijn gladde dansmoves zeker iets mee te maken.

13199280_10154176107516737_1963744210_oBuiten de vier gekende liedjes van hun EP ‘Goud’, wisten de jongens de set op te vullen met nieuwe songs, zoals ‘Voodoo’, ‘Chaos’ en ‘Abramovic’. Die dragen stuk voor stuk de herkenbare dromerige sound van Bazart maar klinken tegelijk ook vernieuwend en spannend. Liedjes zoals ‘Lux’ en ‘Voodoo’ bevatten een groter dansbaar gehalte en laten het publiek de benen even losslaan. ‘Chaos’ en ‘Abrahamovic’ zijn dan weer iets innemender van geluid. Het doet al reikhalzend uitkijken naar de volgende EP of zelfs een volwaardige plaat.

Maar het is duidelijk waar het publiek voor komt. Tussen de vele nieuwe songs door, klinken er soms ook bekendere tunes en dan is het enthousiasme van de toeschouwers niet meer tegen te houden. Eens de eerste noten van hun radiohit en eerste single ‘Tunnels’ door de zaal weerklinken, begint iedereen vol overgave mee te zingen. Ook bij ‘Koortsdroom’ ontbreekt het niet aan motivatie. De vier jonge knapen zijn duidelijk zelf onder de indruk van de reactie van het publiek en de eerlijke verwondering is van hun gezichten af te lezen.

13214911_10154176107966737_1269365191_o

Absoluut hoogtepunt is echter het tweede bisnummer en afsluiter ‘Goud’. Het hele publiek weet het lied van begin tot eind mee te kwijlen en ook de handen gaan zonder aarzelen de lucht in. Wanneer zanger Mathieu als laatste gunst vraagt dat de hele zaal wil mee springen, staan zelfs de mensen met de comfortabele zitjes graag even recht. Een paar minuten lang knalt de hele AB op de deunen van ‘Goud’. Een perfecte afsluiter van een concert dat toont dat deze band nog lang niet is uitgespeeld. Nederlandstalige pop kan ook best hip zijn.

setlist:

 1. Census
 2. Chaos
 3. Zienderogen
 4. Open
 5. Abramovic
 6. Voodoo
 7. Tunnels
 8. Zonder
 9. Sterrenstof
 10. Koortsdroom
 11. Echo

bis:

 1. Lux
 2. Goud

Facebook / Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Faithless @ Ancienne Belgique (AB): Muziek heelt alle wonden

Toen op kerstavond 2022 het nieuws ons bereikte dat Maxi Jazz het tijdelijke voor het eeuwige had verwisseld, werd het stil in…
InstagramLiveRecensies

Billy Talent @ Ancienne Belgique (AB): Punk-'n-roll

Doordrenkt van nostalgische gevoelens ontpopte Billy Talent zich de laatste jaren tot een respectabele festivalact. Zo kreeg de band vorig jaar op…
InstagramLiveRecensies

The Black Crowes @ Ancienne Belgique (AB): Energie voor twee

Twee jaar geleden stond The Black Crowes nog in de Lotto Arena, maar voor deze Belgische passage zocht de Amerikaanse band de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.