Ontdekkingen van "Den Beir"

BBB (Belgische Band met een Beretoekomst) – It It Anita

It It Anita

Een nieuw thema op deze site: Belgische bands die binnenkort wel eens in het buitenland kunnen doorbreken. De eerste band die wij wel eens een internationale carrière zien hebben, is It It Anita. Nu waarom zou dat binnenkort wel eens kunnen gebeuren? Op 20 mei speelt de band op The Great Escape festival in Brighton. Na SXSW en Eurosonic/Noorderslag is dat één van de grootste showcase festivals ter wereld. Daar kan de band zich tonen aan een wereldwijd publiek en misschien zelfs meer mensen bereiken. Aan hun muziek zal het alvast niet liggen de muziek is een mix van grunge, noise en fuzzy gitaren dat live nog meer tot zijn recht kan komen.

Waarom zal die band zo hard opvallen? Ze zijn hard, vernietigend en vooral dodelijk (hopelijk overleven de promotoren dat concert). Live komt dat nog meer tot zijn recht en schrikt de groep er niet voor terug om eens het publiek in te springen of een moshpit te starten. Live staat er dus gewoon geen rem op. Het genre doet wat denken aan Metz, At The Drive In of Dinosaur Jr. en laat dat nu net iets zijn waar die Britten echt van houden. Stevige noiserock met een streepje grunge in en live een echte beleving. Soms worden ze wel eens de Waalse Raketkanon genoemd, wij houden het vooral bij een lekkere portie potpourri. Meer moet dat dus niet zijn. It It Anita toprock uit België dat binnenkort de wereld zal veroveren.

Site / Facebook / Twitter

2939 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. - "I Ran Away"

Dinosaur Jr. moeten we niet meer voorstellen en iedereen die ze ooit live heeft gezien zal deze band nooit meer vergeten. Live…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single It It Anita - "Ghost"

It It Anita is een hoog aangeschreven naam in ons klein Belgenlandje in de nog kleinere noiserockscene. Deze band is vaak een…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.