banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles en album James Blake

Het is de laatste tijd hip en trendy om als muzikant mysterieus te doen rond je nieuwe nieuwe album (zie Radiohead) en het dan ineens zonder aankondiging te droppen (zie Beyonce, Drake …). James Blake doet het alle twee. Al sinds april vorig jaar hintte Blake dat zijn nieuw album (toen het nog Radio Silence ging heten) elk moment kon verschijnen. Wel, het moment is eindelijk aangebroken. Vannacht om 1u Belgische tijd meer bepaald. Dat meldde James Blake zelf tijdens de show van Annie Mac op BBC Radio One. Het album heet ondertussen ‘The Colour in Anything’ en de eerste twee nummers kan je hieronder al beluisteren.

Het ene nummer is de voormalige titelsong ‘Radio Silence’, een vintage Blake song waarin synths laag boven laag worden opgebouwd met Blake’s indringende stem ertussen in gesandwicht.

 

Het tweede nummer, ‘I Need a Forest Fire’, is een samenwerking met Bon Iver-frontman Jusin Vernon. En wie hun vorige samenwerking op de Fall Creek Boys Ep heeft gehoord, weet al waar je je mag aan verwachten (lees: emotionele vocals op een bedje van indringende synths).

 

Op Spotify verscheen er ondertussen ook al een derde nummer ‘My Willing Heart’. Daar neemt de autotune het eventjes over, maar die wordt gelukkig al snel aan de kant geschoven voor Blakes’ kenmerkend pianospel en stemgeluid.

 

Op instagram deelde Blake ook de tracklist van The Colour in Anything dat dus 17 nummers zal tellen. Het album werd overigens geproduced door Rick Rubin.

The Colour In Anything. Released this evening at midnight (bst)

Een foto die is geplaatst door James Blake (@jamesblake) op

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

James Blake - Friends That Break Your Heart (★★★): De magie voorbij

Er was een tijd waarin we alleen al bij het horen van de naam James Blake naar het randje van onze stoel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Famous Last Words"

Normaal gezien hadden we vorige week vrijdag al kunnen genieten van Friends That Break Your Heart, het nieuwe album van James Blake….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.