Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles en album James Blake

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles en album James Blake

Het is de laatste tijd hip en trendy om als muzikant mysterieus te doen rond je nieuwe nieuwe album (zie Radiohead) en het dan ineens zonder aankondiging te droppen (zie Beyonce, Drake …). James Blake doet het alle twee. Al sinds april vorig jaar hintte Blake dat zijn nieuw album (toen het nog Radio Silence ging heten) elk moment kon verschijnen. Wel, het moment is eindelijk aangebroken. Vannacht om 1u Belgische tijd meer bepaald. Dat meldde James Blake zelf tijdens de show van Annie Mac op BBC Radio One. Het album heet ondertussen ‘The Colour in Anything’ en de eerste twee nummers kan je hieronder al beluisteren.

Het ene nummer is de voormalige titelsong ‘Radio Silence’, een vintage Blake song waarin synths laag boven laag worden opgebouwd met Blake’s indringende stem ertussen in gesandwicht.

 

Het tweede nummer, ‘I Need a Forest Fire’, is een samenwerking met Bon Iver-frontman Jusin Vernon. En wie hun vorige samenwerking op de Fall Creek Boys Ep heeft gehoord, weet al waar je je mag aan verwachten (lees: emotionele vocals op een bedje van indringende synths).

 

Op Spotify verscheen er ondertussen ook al een derde nummer ‘My Willing Heart’. Daar neemt de autotune het eventjes over, maar die wordt gelukkig al snel aan de kant geschoven voor Blakes’ kenmerkend pianospel en stemgeluid.

 

Op instagram deelde Blake ook de tracklist van The Colour in Anything dat dus 17 nummers zal tellen. Het album werd overigens geproduced door Rick Rubin.

The Colour In Anything. Released this evening at midnight (bst)

Een foto die is geplaatst door James Blake (@jamesblake) op

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.