Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Paperlane Park

paperlane klein

Soms kunnen pareltjes ook gewoon vanuit het niets opduiken. Neem nu het Belgische Paperlane Park. Die band is ontsproten uit het brein van Jasper Stockmans, een Leuvenaar die een paar jaar geleden met The Nursery Rhyme bescheiden succes kende. Hij doet het nu op zijn eentje – maar met hulp van enkele gastmuzikanten – en trok vorig jaar naar Londen om er een eerste EP op te nemen. Eén nummer heeft Paperlane Park voorlopig al uitgebracht, en het mag meedingen voor de eindejaarslijstjes. Meesurfend op de psychedelische golf die bands als Tame Impala en Unknown Mortal Orchestra de voorbije jaren mee hebben veroorzaakt, bouwt Paperlane Park in ‘The Mirror’ aan zijn eigen wereldje. Eéntje waarin een strakke ritmesectie, een flink galmende gitaar en de engelenzang van de Londens-Brusselse gastzangeres Cathy Lucas de hoofdrol stelen. Enkel op de meest broodnodige momenten komt die schaarse engelenstem naar voren, met betoverende lyrics. Het geheel is een sprookje, het wegdromen in een parallelle wereld die ongetwijfeld beter is dan de onze. Vorige week hadden we nog geen idee van het bestaan van Paperlane Park, nu kijken we al reikhalzend uit naar de rest van de EP.

Facebook / Twitter

28 april 2016

About Author

Sven Sabbe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief