Ontdekkingen van "Den Beir", Recensies

Nieuwe single Klangstof: ‘Island’

Klangstof
Klangstof is het (relatief) nieuwe soloproject van muzikaal genie Koen van der Wardt, ook wel gekend als de bassist van de Nederlandse indie groep Moss. Ondanks het succes dat Koen met deze groep kende, verlangde hij naar de dagen dat hij alleen in zijn kelder muziek creëerde. Het is in deze periode dat Klangstof het levenslicht zag. Zelf vindt Koen zijn wortels in de afgelegen Noorse bossen en die roots zijn terug te horen in zijn laatste single ‘Island’, die donker en mysterieus klinkt. De zes en een half minuut durende track geeft de illusie eindeloos door te gaan dankzij de weergalmende gitaren. Toch gaat het lied nooit vervelen. De zwaarmoedige stem van Koen doet wat denken de stem van Matt Berninger van The National. De dramatische instrumentale begeleiding doet dan weer eerder denken aan Radiohead of Sigur Ros. Laat Klangstof je meeslepen naar duisterdere en mysterieuzere oorden. Je zal het je absoluut niet beklagen.

Facebook / Twitter / Instagram

27 april 2016

About Author

Laura Ramos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief