Muzieknieuwtjes, Oude Bekenden

Europese tour DJ Krush

krushlive

Vier maanden geleden verscheen van DJ Krush “Butterfly Effect”, zijn eerste album in ruim een decennium. Deze Japanse meester van de instrumentale hip hop gaat al heel wat jaren mee. We noemen hem dus terecht een levende legende. Al in 1994 komt zijn debuut “Strictly Turntablized” uit, op het befaamde Britse Mo’Wax label. De ondertitel geeft aan wat te verwachten: “Excursions into the hip-hop avant-garde”. Zijn muziek valt direct op door de combinatie van hip hop beats met daar overheen melodieën en ambient geluiden. Zo staat hij inderdaad aan het voorfront van de ‘trip hop’, zoals het later genoemd wordt. Samen met bijvoorbeeld DJ Shadow, Portishead en Massive Attack.

Met zijn nieuwe album laat DJ Krush horen waarom hij er nog steeds toe doet. Het gehele album klinkt als een soundtrack voor een film noir, met hip hop beats, jazzy tracks en soundscapes. Een mooie cinematische en ruimtelijk geproduceerde plaat. Hier is een impressie van zijn eerste optreden met zijn nieuwe tracks:

Om zijn album te promoten, gaat DJ Krush uiteraard op tour, en doet dit voorjaar ook Europa aan. Hij trad al op in Duitsland, waar zijn sets bestonden uit recent materiaal met als bonus een mix van bekende hip hop en pop/rock breakbeats. Hij zal op 23 maart in de Melkweg, Amsterdam staan, en de twee dagen erna in België: 24 maart in Reflektor te Liege, de 25ste in Cactus te Brugge.

Website / Facebook / Twitter / YouTube

17 maart 2016

About Author

marckeijzers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief