LiveRecensies

Recensie Seinabo Sey @ Botanique: charismatische Zweedse betovert iedereen met magische stem

LiveRecensies

Recensie Seinabo Sey @ Botanique: charismatische Zweedse betovert iedereen met magische stem

Seinaboke

Op een koude zaterdagavond verwarmde de Zweedse Seinabo Sey een overvolle Orangerie met haar geweldige stem. Zij en haar band stellen hierbij debuutplaat Pretend voor, dat in oktober vorig jaar uitkwam. Seinabo Sey werd bekend bij het grote publiek dankzij Kygo die haar nummer “Younger” een dansbare remix gaf. Het concert begint (met) “Easy”. Een rustig begin dat haar stem in de kijker zet. Hierna spreekt ze meteen het publiek aan, iets wat ze gedurende het hele optreden nog vaak zal doen. Al snel wordt duidelijk dat Seinabo een vlotte dame is die iedereen meekrijgt met haar natuurlijke charme.

Dit concert is de laatste in de reeks van haar Europese tour, wat het ook speciaal maakt voor Sey en haar band. Ze vertelt hoe haar liedjes maar al te vaak over haar mislukte liefdeservaringen gaan en gaat verder met “Still”. Deze song werkt voor Seinabo naar eigen zeggen therapeutisch, voor ons was het eerder een eerste kippenvelmoment van de avond. Seinabo Sey komt niet alleen heel sympathiek over, ze is ook nog eens grappig. Haar grootste hit “Younger” gaat bijvoorbeeld over het feit dat ze veel te weinig teksten schreef. Oorspronkelijk gaf ze dit nummer de dramatische titel ‘Seinabo Suicide’.

seinabo

Eens dit liedje begint, komt er beweging in de Orangerie. Ze gaat verder met de titelsong van haar debuutplaat Pretend en steeds meer mensen beginnen mee te dansen. Zelf staat ze het hele optreden ietwat statisch achter haar microfoon. Zo vlot ze het publiek toesprak, zo schuchter is ze om te dansen. De 25-jarige zangers geeft aan niet goed te kunnen dansen en haar voorstel voor het publiek is dan ook ‘I’ll sing and you dance’.

Het absolute hoogtepunt van het optreden is voor ons haar prachtige versie van “Pistols At Dawn”. Hiermee bewijst Sey dat ze een ongelooflijke stemcontrole heeft en dus met gemak hoge en lage noten kan afwisselen. Op emotionele wijze bedankt ze het publiek door ons te vertellen over de steun die ze kreeg van haar, ondertussen overleden, vader. Die hielp haar om het lef te krijgen voor een beginnende zangcarrière. Seinabo prijst de fans door te benadrukken dat net zij haar dromen waarmaken.

Ze kiest voor een steengoede versie van “Hard Time” als bisnummer, wat opnieuw voor kippenvel zorgt. Eindigen doet ze door het publiek nog eenmaal te ontroeren met het mooie “You”. Gedurende het hele concert toont ze veel respect naar haar band toe en laat ze de achtergrondzangeres zelfs een indrukwekkende solo zingen. Sey sluit af met een laatste bedanking voor iedereen die op en naast het podium haar tournee heeft gevolgd. Seinabo Sey slaagde erin om een glimlach op vele gezichten te toveren met haar sympathieke praatjes, tijdens een adembenemend liveconcert.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lolo Zouaï @ Botanique (Orangerie): Bitterzoete avond

Tot enkele jaren geleden verkocht de Frans-Algerijnse Lolo Zouaï gewoon hamburgers in New York, maar ondertussen trekt ze de wereld rond om…
InstagramLiveRecensies

Channel Tres @ Botanique (Orangerie): Sexy Black Timberlake

En of Brussel zin had in een feestje op een zaterdagavond. Voor het allereerste zaalconcert van Channel Tres in ons land liep…
InstagramLiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Rotonde): Wisselvallige start van het weekend

De Ierse Jessica Smyth, die we beter kennen als Biig Piig, bracht eerder dit jaar haar debuutalbum Bubblegum uit. Daarop hoorden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.