Oude Bekenden

Debuutsingle Minor Victories

minor vic
Toch verrassend hoe het fenomeen supergroep altijd weer verrassende combinaties oplevert. Hadden we recentelijk al Nevermen en Iggy& Josh. En nu is daar Minor Victories. Minor Victories is een nieuwe supergroep met Rachel Goswell (Slowdive), Jutin Lockey (Editors), Stuart Braithwaite (Mogwai) en James Lockey (Hand Held Cine Club). Deze week kondigden zij hun naamloze debuutalbum aan dat gepland is voor 3 juni. Op dit album werken verder Mark Kozelek (Sun Kil Moon) en James Graham (The Twilight Sad) mee.

In de debuutsingle “A Hundred Ropes” horen we de invloeden van Mogwai en Editors (snufje elektronisch en post-rock) duidelijk terug. De bijbehorende clip zal niet al te veel geld gekost hebben. In één shot zien we in slowmotion een aantal mannen uit een gewas met hoog gras rennen. Ze zien er vervaarlijk uit en hebben iets weg van science fiction-ridders (als deze zouden bestaan). Zij vormen de ideale visuele ondersteuning voor de song waar vooral veel dreiging van uit gaat. Check hieronder zelf:

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.