Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tosk

blue city

Gisteren verscheen de debuutsingle van de nieuwe Nederlandse band Tosk. De band is afkomstig uit Utrecht, maar heeft roots in Friesland en is ontstaan in Tilburg. De vier gasten spelen indierock die volgens hen te omschrijven is met cool, space en irony. Dat klinkt als vlotte new wave met een flinke scheut zelfspot. En dat klopt ook wel. Het is dansbare rock gebaseerd op mooie gitaarmelodieen met een gepaste hoeveelheid reverb. Denk bijvoorbeeld aan The War On Drugs, Future Islands of Small Black. Maar de bandleden zijn wel serieuzer bezig dan de ‘irony’ doet vermoeden. De ironie betreft hier met name de beschouwende teksten over het leven.

Voor de bijbehorende videoclip hebben de bandleden niet ver hoeven zoeken. Het ook uit Utrecht afkomstige filmproductiebedrijf De Draaimolen kwam met een eenvoudig maar doeltreffend concept. Ze stuurden de jonge acteur Sebas Berman op pad, die vervolgens mensen op straat een spiegel voorhoudt. Het resultaat is stijlvol en past zeer goed bij de muziek. Door deze professionele eerste single met video hebben we hier duidelijk te maken met een band die weet waar ze heen wilt. Van Tosk willen we, en gaan we zeker nog veel meer horen!

Zondagmiddag 28 februari presenteert de band vanaf 14:00 uur officieel hun EP, in EKKO te Utrecht. Entree is gratis.

Facebook / Twitter / YouTube

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Andy Shauf - Wilds (★★★): Een meeslepend verhaal

In 2020 bracht Andy Shauf het album The Neon Skyline uit, waarvan zelfs ex-president Obama de titeltrack opnam in zijn zomerafspeellijst. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.