Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tosk

blue city

Gisteren verscheen de debuutsingle van de nieuwe Nederlandse band Tosk. De band is afkomstig uit Utrecht, maar heeft roots in Friesland en is ontstaan in Tilburg. De vier gasten spelen indierock die volgens hen te omschrijven is met cool, space en irony. Dat klinkt als vlotte new wave met een flinke scheut zelfspot. En dat klopt ook wel. Het is dansbare rock gebaseerd op mooie gitaarmelodieen met een gepaste hoeveelheid reverb. Denk bijvoorbeeld aan The War On Drugs, Future Islands of Small Black. Maar de bandleden zijn wel serieuzer bezig dan de ‘irony’ doet vermoeden. De ironie betreft hier met name de beschouwende teksten over het leven.

Voor de bijbehorende videoclip hebben de bandleden niet ver hoeven zoeken. Het ook uit Utrecht afkomstige filmproductiebedrijf De Draaimolen kwam met een eenvoudig maar doeltreffend concept. Ze stuurden de jonge acteur Sebas Berman op pad, die vervolgens mensen op straat een spiegel voorhoudt. Het resultaat is stijlvol en past zeer goed bij de muziek. Door deze professionele eerste single met video hebben we hier duidelijk te maken met een band die weet waar ze heen wilt. Van Tosk willen we, en gaan we zeker nog veel meer horen!

Zondagmiddag 28 februari presenteert de band vanaf 14:00 uur officieel hun EP, in EKKO te Utrecht. Entree is gratis.

Facebook / Twitter / YouTube

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sleater-Kinney - Path of Wellness (★★½): Ergens tussen vroeger en later

Binnen de categorie ‘feministen met gitaren’ zijn de dames van Sleater-Kinney ongetwijfeld levende legendes te noemen. Er zijn maar weinig bands, van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "Leave A Light On"

Indierockband extraordinaire Modest Mouse kan schijnbaar niet wachten tot ze hun nieuw album kunnen voorstellen, want na jaren van relatieve stilte krijgen…
AlbumsRecensies

PACKS – take the cake (★½): De moeilijke... eerste?

PAX was ooit het soloproject van singer-songwriter Madeline Link, maar verder dan enkele singles die online opdoken, kwam dat projectje niet. Dankzij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.