Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Tosk

blue city

Gisteren verscheen de debuutsingle van de nieuwe Nederlandse band Tosk. De band is afkomstig uit Utrecht, maar heeft roots in Friesland en is ontstaan in Tilburg. De vier gasten spelen indierock die volgens hen te omschrijven is met cool, space en irony. Dat klinkt als vlotte new wave met een flinke scheut zelfspot. En dat klopt ook wel. Het is dansbare rock gebaseerd op mooie gitaarmelodieen met een gepaste hoeveelheid reverb. Denk bijvoorbeeld aan The War On Drugs, Future Islands of Small Black. Maar de bandleden zijn wel serieuzer bezig dan de ‘irony’ doet vermoeden. De ironie betreft hier met name de beschouwende teksten over het leven.

Voor de bijbehorende videoclip hebben de bandleden niet ver hoeven zoeken. Het ook uit Utrecht afkomstige filmproductiebedrijf De Draaimolen kwam met een eenvoudig maar doeltreffend concept. Ze stuurden de jonge acteur Sebas Berman op pad, die vervolgens mensen op straat een spiegel voorhoudt. Het resultaat is stijlvol en past zeer goed bij de muziek. Door deze professionele eerste single met video hebben we hier duidelijk te maken met een band die weet waar ze heen wilt. Van Tosk willen we, en gaan we zeker nog veel meer horen!

Zondagmiddag 28 februari presenteert de band vanaf 14:00 uur officieel hun EP, in EKKO te Utrecht. Entree is gratis.

Facebook / Twitter / YouTube

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Lucky"

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.