Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: Bristol Blonde

Bristol Blonde promoshot Astrid Bultijnck jan 2016 C25R3399 preview

“They found love on the moon”. Bristol Blonde knalt met deze romantische opener debuutsingle “Moon” op gang. In de bijhorende clip neemt een astronaut ons mee op tocht doorheen een wel zeer bizar bos. Een theedrinkende schaduw, kussende mensen met plastic zakken over hun hoofd, een wild bosfeest – you name it, the astronaut has seen it all. Extra laag in het nummer is de tekst: in “Moon” wordt de maan door een paar machtswellustelingen van haar voornaamste natural resource ontdaan: liefde.

Bristol Blonde werkte reeds samen met ronkende namen als Alex Callier en Luc Van Acker. Voor fans van oa Muse, Florence + the Machine, Garbage, Massive Attack, Glass Animals, Depeche Mode, Lana Del Rey en Oscar And The Wolf.

Wat is jouw favoriete nummer en waarom?

Wat mijn favoriet nummer is, hangt zo erg af van mijn stemming, het moment van de dag, de omgeving… Die vraag beantwoorden is een onmogelijke queeste met bovendien meerdere Heilige Gralen. Er zijn een paar bands en artiesten waar ik stapelgek van ben. Het is onmogelijk om uit al hun output slechts 1 nummer te kiezen dat mijn all-time favourite is.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Niet een nummer, maar een hele cd: de debuutplaat van Glass Animals. Supermooi, en helemaal geschikt om bij weg te dromen tijdens lange ritten. Het is geweldig hoe ze je helemaal meezuigen in hun universum. De productie was in handen van Paul Epworth, de producer van Adele. Echt een machtige plaat. Al meermaals ècht on the road gebruikt tijdens trips met mijn broer. Het voelt alsof je oren zeer fijne drugs aan het nemen zijn als je ZABA beluistert – ik word er superchill en aangenaam zweverig van. Glass Animals maken trouwens ook supermooie clips. Echt de moeite om ze uit te checken! Ga zeker eens op zoek naar het ranzig momentje in Gooey 😉

Op welk nummer maak je graag schoon?

Stripped van Rammstein. Zij coverden het nummer van Depeche Mode, die ik heel goed vind. Telkens als Till Lindemann eerste zin “Come with me, into the trees” inzet, moet ik lachen en ben ik vertrokken. Het helpt dat er een beetje vaart in het nummer zit. Zo is het schoonmaken net iets sneller gedaan. Of anders ook nog Manon van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Ik word romantisch gewekt door de harpjesklank in mijn telefoon. Als ik een nummer zou moeten kiezen dat de ideale morning mood weergeeft of perfect zou zijn om mee wakker te worden, is dat Clowns van Goldfrapp. Het lijkt me ideaal om me nog eens dromerig bij om te draaien onder mijn warm donsdeken, terwijl ik daarna wegzak in de ogen van mijn geliefde. Seventh Tree, de plaat waar dat nummer opstaat, is een parel. Ik kreeg ze ooit cadeau van iemand die ik niet gauw zal vergeten. Gegarandeerd kippenvel, de hele plaat lang.

Wie is jouw favoriete artiest uit je thuisstad?

Balthazar en Soulwax. Ze zijn allebei geweldig.
Much Against Everyone’s Advice is een van de allereerste cd’s die ik ooit cadeau kreeg (van mijn ouders voor een goed rapport, jawel!), en heb ik echt grijsgedraaid. De broers zijn echt van immense invloed geweest op mijn prille muzieksmaak. Zag een paar dagen geleden trouwens foto’s van hun (nieuwe?) studio op Facebook verschijnen. Waanzin.


En Balthazar is… Balthazar! Ze zijn super, touren de wereld rond, maken muziek met een heel eigen genoom en idioom.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Oneindig supergoed en verdienen nog eindeloos veel meer aandacht en exposure: Raketkanon. Hun muziek is de max, de clip van Florent is geniaal.


Wie is overrated…? Wow, niet eenvoudig. Ik vrees dat ik hier een politiek correct antwoord zal moeten geven. Wie of wat overrated is, is all in the eye of the beholder. Persoonlijk heb ik niet iemand die ik als overrated kan of wil bestempelen.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Jackson Pollock. Om bedolven onder de verf helemaal wild te kunnen gaan. (Niet dat je daar per sé Jackson Pollock voor moet zijn, natuurlijk 😉 )

Jackson Pollock
Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?)

Er moet een randje aanzitten – aan alle goeie muziek zit trouwens een randje. Het mag een beetje donker zijn, maar natuurlijk niet tè – Closer van Nine Inch Nails valt dus af.
Er zijn zoveel goeie nummers… Een grappige is Sexy Boy van Air. Seks en humor, wat wil een mens nog meer? Heb van dat nummer een aantal jaar geleden trouwens een remake gemaakt als examenopdracht op ’t Conservatorium.


Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

“You could be my unintended
choice to live my life extended”

en

“I want to reconcile the violence in your heart
I want to recognize your beauty is not just a mask
I want to exorcise the demons from your past
I want to satisfy the undisclosed desires in your heart”


Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

In de tuin en/of het zwembad van Matthew Bellamy, Dominic Howard of Chris Wolstenholme. We kunnen er ook een mini-tour van maken en alle drie de locaties aandoen.

EXTRA VRAAG BELGISCHE BANDS:

Van waar komt de fascinatie voor Bristol?

Toen ik net begon met muziek schrijven, was ik heel erg gefascineerd en geïnspireerd door de triphop-scene. Bands als Portishead en Massive Attack bliezen (en blazen me nog steeds) omver.
Bristol wordt beschouwd als de bakermat van de triphop. Het was Alex Callier die me “Mezzanine” van Massive Attack in mijn handen stak toen die plaat net uitkwam. Net als Glass Animals echt muziek om heerlijk in te verdwalen. Een auditief labyrint waar je eigenlijk liefst van al de uitgang niet van vindt.

Op deze sociale media is Bristol Blonde actief:

Facebook / Twitter / Instagram

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

AIR @ De Roma: Op maansafari in hagelwitte pakken

Geen concert verkocht in 2024 sneller uit dan AIR in De Roma. De belofte dat het Franse duo hun iconische debuutalbum Moon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles J. Bernardt - "Taxi" & "Matter of Time"

Een korte stand van zaken: Balthazar verdwijnt na enkele jaren hard labeur voor onbepaalde tijd in de diepvriezer, Maarten Devoldere lijkt na…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zimmerman - Love Songs (★★★½): Om onvermijdelijk bij te smelten

De lange pauze die Balthazar vorig jaar besloot in te lassen, genereert ruimte voor de zijprojecten van de kernleden. ‘Bij Balthazar spelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.