LiveRecensies

Galantis @ De Melkweg, Amsterdam “Zeer gevarieerd en perfect gemixt”

Galantis 1

Galantis is een DJ-duo dat sinds kort steeds bekender weet te worden in de hele wereld. Het succes van de Zweedse heren startte in België en Nederland toen de single Runaway (U & I) hoog in de ranglijsten kwam te staan (in Nederland stond het nummer zelfs op #1). Inmiddels staan de Zweden op de grootste festivals, zoals Ultra Miami en Coachella. Het duo bestaat uit twee zeer ervaren producers waaronder Christian Karlsson, die onder de alias Bloodshy muziek heeft geproduceerd voor onder andere Britney Spears en Sky Ferreira. Hij maakt ook onderdeel uit van de Zweedse band Miike Snow.  Daarnaast heb je Linus Eklöw, die onder de naam Style of Eye meerdere hits produceerde zoals ‘I Love It’ van Icona Pop. Een goed recept voor  succes dus, en succes hebben ze zeker. Hun hit ‘Runaway’ werd onlangs genomineerd voor een Grammy Award (Best Dance Recording).

Hoewel Galantis slechts één hit heeft gehad in Nederland is de zaal bijna uitverkocht. Al vroeg stroomt de Amsterdamse zaal vol en het publiek heeft er zin in, wat te merken is aan de gemoedelijke sfeer. Na een progressieve house set van het Nederlandse voorprogramma East & Young en een korte changeover kan het dan beginnen: de DJ-set van Galantis.

Galantis begint hun set met het nummer ‘Smile’ – een single van de ‘Galantis EP’ die in 2012 verscheen – en gaat na deze kleine opwarming verder met het nummer dat hen groot maakte: ‘Runaway’. De opbouw in de set is geleidelijk, met in het begin veel nummers van het debuutalbum ‘Pharmacy’, zoals ‘Gold Dust’ en ‘Firebird’, en wat progressieve houseplaten die een breed publiek aanspreken (denk aan Tiësto en The Chainsmokers). Daarna gaat de set verder in een tour langs meerdere stijlen.

Galantis2De set van Galantis moest een breed publiek aanspreken, en hoe doe je dat beter dan met klassieke houseplaten? De heren mixen klassieke ‘90s beats met hun eigen hedendaagse stijl. Het gebruik van klassiekers in combinatie met een eigentijdse sound zorgt voor een fijne afwisseling. De set is in zijn geheel zeer gevarieerd en perfect gemixt, zoals verwacht mag worden van deze twee topproducers. De set gaat gepaard met kleurige visuals en af en toe komt er een Sea Fox (de mascotte van Galantis) om de hoek kijken.

galantis3

Naarmate de avond vordert, komt nog een andere populaire stijl om de hoek kijken: trap. Onder luid gejuich van het intussen bezwete publiek speelt Galantis een trap remix van hun nummer ‘Louder Harder Better’ af, gevolgd door de hit Hotline Bling van Drake. Verder komen bekende nummers van Rihanna en Major Lazer voorbij die het publiek steeds enthousiaster maken. Uiteindelijk sluit het duo de avond af met (nogmaals) de megahit ‘Runaway’. Hoewel het publiek in het begin al losging op het nummer, staat nu écht iedereen te springen. Ook wij beren hebben staan springen, en lopen na de afsluiter uitgeput, bezweet en vooral voldaan de zaal uit.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "House"

De muziek van London Grammar laat zich kenmerken door de prachtige engelenstem van Hannah Reid. De frontvrouw wordt voor het muzikale gedeelde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doechii - "Alter Ego" (feat. JT)

Sinds ze in 2022 haar handtekening zette bij de hiphopgrootheden van Top Dawg Entertainment heeft Doechii niet stilgezeten. Ze dropte een paar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claptone - "Come With Me"

Een vogelachtige gedaante die tevoorschijn komt uit een donker, betoverd bos. Tot daar de verschijning van Claptone, want zijn muziek is verre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.