Nieuwe singles

Nieuwe single Explosions In The Sky

Explosions-In-The-Sky-The-Wilderness-640x640-2

Explosions In The Sky is het toonvoorbeeld van Post-Rock. De groep uit Austin bestaat al sinds de eeuwwisseling en bracht al vijf platen uit. In 2016 kunnen we de eerste plaat sinds 2011 (die geen soundtrack is) verwachten: “The Wilderness”. Voor het eerst heeft de band ook de hulp ingeroepen van een producer. John Congleton (Werkte ondermeer al met Sigur Ros, St. Vincent en Unknown Mortal Orchestra) mag meehelpen om van deze plaat een post-rock anthem te maken. De eerste single van deze LP heet “Disintegration Anxiety” en toont andere aspecten van de band. Zo is het geheel wat melodieuzer maar tegelijk ook ingewikkeld en gaan de vergelijken met Battles al sneller op. Toch komen we op het einde weer die typische explosies tegen waardoor onze liefde voor deze band toch blijft. Het nummer is één van de kortste in hun discografie waardoor we met deze vier minuten op onze honger blijven zitten en niet kunnen wachten op meer! “The Wilderness” komt uit op één april, hopelijk is het geen grap…

Facebook / YouTube / Twitter / Website / Instagram

11 januari 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief