Albums, Recensies

Trailers – Sway With the Seasons (EP)

887350_10207997790519864_9145317606070595938_o

Trailers is een muziekgroep afkomstig uit het pittoreske noorden van België. De band bracht reeds één EP uit in 2014 en nu is het tijd voor een nieuwe EP. Sway With the Seasons komt uit op Sinterklaas maar wij luisterden er al eens naar en kunnen bevestigen, deze EP bevat echte rockplaten. Hun invloed gaat van The Black Keys tot Manchester Orchestra al horen wij toch voornamelijk die laatste terugkeren op de plaat. Maar noem daarnaast gerust ook A Brand, Triggerfinger en Foo Fighters als referentie voor deze EP.

Opener “Vices” is wel degelijk het nummer dat ze als single moeten uitbrengen. Dat nummer bevat namelijk tonnen vol potentieel. Het is een bombastisch nummer dat zich vanaf het begin in de oren wringt. Daarnaast zijn ook de oooo’s zeer aantrekkelijk om een hit met dit liedje te scoren. Tweede nummer van het viertal is “Man On The Radio” dat de EP al meteen in kalmere sferen brengt. Het is duidelijk dat dit het rustpunt van de EP is. De mood is wat trager en ook sluipen er hier wel wat invloeden van The Black Keys in. Toch kunnen ze het ook hier niet laten om een duchtig te werk te gaan met hun gitaren, al is het hier toch het minst opvallend.

01web.jpg

Wanneer de rust net is teruggekeerd komt “Slow Drive” eraan. Een bluesy nummer dat in het midden een catchy refrein heeft (net als “Vices”). Daarna krijgen we een solo van jewelste waarmee ze bewijzen dat de gitaar hun vriend is. Zelfs naar het einde toe gaat de band niet rusten op deze EP. Met “The Reach” gaan ze zelf nog een stapje verder. Het krijgt een voller geluid en ook de gitaarsolo’s zijn gepolijster. Hierbij kunnen we echt wel denken aan Triggerfinger of Queens Of The Stone Age. Op het einde worden ze nog eens theatraal waardoor ze ook nog kleine invloeden van Muse krijgen.

De EP van de groep is een gezellige portie gitaarwerk waarmee ze echt hun sleutel op de toekomst hebben gevonden. Met een stevig begin en een al even ferm einde zijn deze 15 minuten powerpop-rock geen verloren tijd. Als je nu nog niet van Trailers hebt gehoord dan wordt dit dankzij deze EP zeker wel zo. Wij verwachten één van deze nummers binnenkort op de radio, sterk staaltje Belpop.

Tracklist:

  1. “Vices”
  2. “Man on the Radio”
  3. “Slow Drive”
  4. “The Reach”

Instagram / Facebook / Twitter / YouTube

3 december 2015

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief