Features

Overzicht van “Den Beir” – November 2015

Dansende Beren Overzicht

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand december, alweer de laatste maand van het mooie jaar 2015! In de komende weken mag je van ons dan ook een leuk jaaroverzicht verwachten, spanneeendddd. Maar eerst een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in de maand november, kwestie van jullie op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes in muziekland. We zullen het ook niet over Adele hebben omdat iedereen hier al over praat en wij hier totaal de behoefte niet tot voelen. Eerst en vooral enkele opvallende gebeurtenissen:

Beginnen doen we bij onze goeie vriend Snoop Dogg. Wie deze rapper zijn naam hoort denk spontaan aan marihuana. Snoop moet dan ook bij zichzelf gedacht hebben, waarom geen eigen weed-merk? Et voila, den snoop heeft zijn eigen merk om high te worden. “Leafs By Snoop” is enkel te koop in Colorado waar Weed legaal is.

Vorige maand nog kwam Hotline Bling van Drake uit, deze maand werd het dansje daarin een echte hype. Het is zelfs zo ver gegaan dat iemand er Hotline Blink van gemaakt heeft. Benieuwd hoe dat klinkt? Lees het hieronder.

Daarnaast was er ook nog minder nieuws. De Amerikaanse metalcoreband The Ghost Inside had een serieus accident met hun tourbus. Daarbij stierf hun chauffeur en zijn de bandleden zelf ernstig gewond geraakt. Ander muzieknieuws waar we niet omheen konden was de tragedie in Parijs. Meer dan honderd onschuldige slachtoffers werden er gemaakt. Dit interview met Eagles Of Death Metal toont hoe erg dit een mens kan raken.

Terug naar goed nieuws want The Last Shadow Puppets, de band rond Miles Kane en Alex Turner komen naar verluidt volgend jaar met een nieuw album, top!

In de maand november werd ook de Mercury Price voor beste album uitgedeeld. Na winnaars als Alt-J en James Blake was het dit jaar Benjamin Clementine die in de prijzen viel met zijn album “At Least For Now” hij laat daarmee artiesten als Jamie XX, Florence & The Machine en Wolf Alice achter zich.

Eindigen doen we met een nieuwtje van gisteren. De BBC Sound of 2016 shortlist werd gisteren aangekondigd. Onder meer Blossoms, Frances , Jack Garratt, Mabel, Billie MartenMura Masa en Nao waren hier al te vinden. Andere genomineerden zijn Izzy BizuAlessia CaraLoyle CarnerJ HusDua LipaRat BoySection Boyz & WSTRN. Wij hopen dat Blossoms de prijs wegkaapt al gokken we op Jack Garratt of Frances omdat de BBC het nu eenmaal niet heeft voor rockbands.

TOP 10 ALBUMS

10. Steak Number Eight – Kosmokoma

9. Floating Points – Eleania

8. Bill Ryder-Jones – West Kirby County Primary

7. Kate Boy – One

6. Library Voices – Lovish

5. Ringo Deathstarr – Pure Mood

4. Grimes – Art Angels

3. King Gizzard & the Lizard Wizard – Paper Mâché Dream Balloon

2. Jeff The Brotherhood – Global Chakra Rhythms

1. Chorusgirl – Chorusgirl

De beste nummers van de maand? Die vind je hieronder!

 

TOT VOLGEND JAAR!

3389 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Blur"

De Amerikaans-Frans-Algerijnse Lolo Zouaï heeft zich sinds haar debuut al in verschillende muzikale gedaantes laten zien, van meer sensuele r&b tot alternatieve…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa - "hollaback bitch" (feat. Shygirl & Channel Tres)

Het was alweer even geleden, maar Mura Masa is tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. De Britse multi-instrumentalist maakte dat de afgelopen…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.