Features

Overzicht van “Den Beir” – November 2015

Dansende Beren Overzicht

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand december, alweer de laatste maand van het mooie jaar 2015! In de komende weken mag je van ons dan ook een leuk jaaroverzicht verwachten, spanneeendddd. Maar eerst een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in de maand november, kwestie van jullie op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes in muziekland. We zullen het ook niet over Adele hebben omdat iedereen hier al over praat en wij hier totaal de behoefte niet tot voelen. Eerst en vooral enkele opvallende gebeurtenissen:

Beginnen doen we bij onze goeie vriend Snoop Dogg. Wie deze rapper zijn naam hoort denk spontaan aan marihuana. Snoop moet dan ook bij zichzelf gedacht hebben, waarom geen eigen weed-merk? Et voila, den snoop heeft zijn eigen merk om high te worden. “Leafs By Snoop” is enkel te koop in Colorado waar Weed legaal is.

Vorige maand nog kwam Hotline Bling van Drake uit, deze maand werd het dansje daarin een echte hype. Het is zelfs zo ver gegaan dat iemand er Hotline Blink van gemaakt heeft. Benieuwd hoe dat klinkt? Lees het hieronder.

Daarnaast was er ook nog minder nieuws. De Amerikaanse metalcoreband The Ghost Inside had een serieus accident met hun tourbus. Daarbij stierf hun chauffeur en zijn de bandleden zelf ernstig gewond geraakt. Ander muzieknieuws waar we niet omheen konden was de tragedie in Parijs. Meer dan honderd onschuldige slachtoffers werden er gemaakt. Dit interview met Eagles Of Death Metal toont hoe erg dit een mens kan raken.

Terug naar goed nieuws want The Last Shadow Puppets, de band rond Miles Kane en Alex Turner komen naar verluidt volgend jaar met een nieuw album, top!

In de maand november werd ook de Mercury Price voor beste album uitgedeeld. Na winnaars als Alt-J en James Blake was het dit jaar Benjamin Clementine die in de prijzen viel met zijn album “At Least For Now” hij laat daarmee artiesten als Jamie XX, Florence & The Machine en Wolf Alice achter zich.

Eindigen doen we met een nieuwtje van gisteren. De BBC Sound of 2016 shortlist werd gisteren aangekondigd. Onder meer Blossoms, Frances , Jack Garratt, Mabel, Billie MartenMura Masa en Nao waren hier al te vinden. Andere genomineerden zijn Izzy BizuAlessia CaraLoyle CarnerJ HusDua LipaRat BoySection Boyz & WSTRN. Wij hopen dat Blossoms de prijs wegkaapt al gokken we op Jack Garratt of Frances omdat de BBC het nu eenmaal niet heeft voor rockbands.

TOP 10 ALBUMS

10. Steak Number Eight – Kosmokoma

9. Floating Points – Eleania

8. Bill Ryder-Jones – West Kirby County Primary

7. Kate Boy – One

6. Library Voices – Lovish

5. Ringo Deathstarr – Pure Mood

4. Grimes – Art Angels

3. King Gizzard & the Lizard Wizard – Paper Mâché Dream Balloon

2. Jeff The Brotherhood – Global Chakra Rhythms

1. Chorusgirl – Chorusgirl

De beste nummers van de maand? Die vind je hieronder!

 

TOT VOLGEND JAAR!

3000 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Alice - "No Hard Feelings"

Na een radiostilte van om en bij de vier jaar, staat Wolf Alice er sinds begin dit jaar weer helemaal. Alle nieuwe…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superlove - "btw! i adore u"

Superlove is een noisepop trio uit Bristol. Sinds hun ontstaan in 2018 doen ze voornamelijk dienst als voorprogramma voor poppunk-bands zoals Stand…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.