Vragen van "Den Beir"

Westtalent, de finalisten: Pjay

Hier bij Dansende Beren stellen we vanaf vandaag iedere dag een band aan jullie voor die de finale van westtalent speelt. Dit doen we aan de hand van verschillende vragen die een beeld geeft van welke muzieksmaak de groep heeft. Pjay is het pseudoniem van rapper Pieterjan Noppe. De man is afkomstig uit Poperinge en brengt dan ook hip hop vanuit de Poperingse underground. Pjay schrijft zelf zijn teksten en ook zijn muziek maakt hij zelf, dit allemaal in het Engels. Rappen kan hij als de beste vandaar dat hij dan ook alsnog in de finale van westtalent belandde. Hieronder leer je hem wat beter kennen.

Je mag jezelf voorstellen met behulp van één klassieker, welke?

Toen ik 12 jaar was speelde een van mijn vrienden The Mashall Mathers LP van Eminem voor me. Dat album op zich is al een classic en ze is voor mij ook de aanzet geweest om muziek te beginnen maken. Omdat ik mezelf op muzikaal vlak niet wil vergelijken met gelijk welke artiest en vooral mijn eigen ding wil doen, is het moeilijk om mezelf met een klassieker voor te stellen.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Als artiest wil je volgens mij zo veel mogelijk plaatsen gezien hebben. Als ik in een stad zeker eens wil optreden, is dat Berlijn. Telkens ik daar rondloop voel ik me op de een of andere manier thuis. Vermoedelijk is het de gezellige drukte en de vriendelijkheid van werkelijk elke inwoner die me aantrekt.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen?

Ironisch genoeg zou dat wel eens “Bitch, Don’t Kill My Vibe” van Kendrick Lamar kunnen zijn. Zo lang de dame in kwestie geen unibrow of snor heeft maakt dat voor mij niet veel uit.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Zonder twijfel Dr. Dre. Om meer dan 30 jaar muziek te maken en dat nog steeds met glans te doen heb je een stevige portie talent nodig. De lijst van mensen waarmee hij samenwerkt is eindeloos, wat het muziek maken op zich nog eens een pak interessanter maakt.

Als je ooit een soundtrack zou mogen maken voor een serie/film, welke zou het zijn?

Dat zou eender welke Quentin Tarantino film mogen zijn.

Welke artiest is underrated en welke artiest is overrated?

Yelawolf kwam in het voorjaar met een nieuwe plaat (Lovestory), die volgens mij niet het succes ervaart die het wel verdient. Zowel muzikaal als lyrisch is het een topper en luisteren naar een album dat een coherent geheel vormt is iets waar ik van geniet.

Alle Nicki Minaj’s, Li’l Waynes en dergelijke autotune-verslindende artiesten zonder inhoud verwijs ik graag naar de deur.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Ik ben niet de persoon die je ’s morgens wil tegenkomen, ik kan nogal last hebben van ochtendhumeur. Gelijk wie of wat me wakker maakt krijgt af en toe te maken met een dosis haat. Mijn favoriete nummer opleggen om wakker te worden is dus geen strak plan. Eens ik goed en wel uit bed ben gerold en de geur van verse koffie zich in mijn kamer verspreid, leg ik de laaste tijd wel graag “All In A Day’s Work” van Dr. Dre op, omdat dat nummer me de motivatie biedt om de dag productief te maken.

Je maakt fantastische Hip Hop lyrics en zelf jouw muziek, hoe breng je dit dan over op een podium om alles zo energiek mogelijk te maken?

Qua lyrics wil ik niet dat er iets anders te horen is dan wat ik zelf door te micro zeg. Zang op tape zetten gebeurt dus nauwelijks (alleen in Time doe ik dat wel omdat het een zeer intensief nummer is om live te brengen). De muziek op zich wordt niet live gespeeld, maar ik heb wel en drummer naast me (Midas Vandevyvere) die de volledige drumlijn voor zijn rekening neemt. Dat geeft de muziek een enorme boost en zo kan ik live het publiek wat meer geven dan wat ze thuis door de speakers horen.

Je kan Pjay hier vinden:

Facebook / Twitter

3412 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams - "Cash in Cash Out" (feat. Tyler, The Creator & 21 Savage)

Pharrell Williams is een levende legende binnen de muziekwereld. Er lijkt werkelijk niks te zijn dat hij niet kan. Ook 2022 is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (★★★★★): Mythisch figuur in menselijke gedaante

Kendrick Lamar Duckworth, Kung Fu Kenny, K-Dot. Veel woorden aan een introductie hoef je niet vuil te maken als je het hebt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kendrick Lamar - "The Heart Part 5"

Wat hebben we er ontzettend lang op moeten wachten, maar de comeback van Kendrick Lamar is vandaag helemaal een feit. Een aantal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.