Ontdekkingen van "Den Beir"

Te Ontdekken: Heavy Chevy

Heavy Chevy - 09.27.15

Vandaag een verrassend mailtje in de mailbox van Heavy Chevy. Op zich niets speciaal, ware het niet dat we een echte albumstream kregen van het debuutalbum van de band. Dit album verschijnt pas op 24 oktober en dus de stream is redelijk exclusief, helaas mogen we het nog niet met jullie delen. De muziek die er opstaat is wel de moeite dus vanaf 24 oktober kan je het hier terugvinden! Heavy Chevy is een zevental uit Atlanta bestaande uit oprichters Skape Zilla en Luke Zollinger samen met Mike Applebaum, Radley Fricker, Travis Cottle, Tony James en zangeres Michelle Marshall. De groep maakt tamelijk funky soul met veel trompetten en extreem veel grooves. Het volledige album zou perfect passen om op een zondagmiddag in een loungebar op te zetten met een cocktail in de hand. Maar ook nu met een chocomelk gaat dit wel lukken. Denk bij Heavy Chevy aan James Brown, Earth Wind & Fire of Kool & The Gang. Voor dit album heeft de band zelfs samengewerkt met drie grammy winnende artiesten die onder meer met Alicia Keys, B.O.B of Bruno Mars samenwerkten. Deze invloeden allemaal samen op een album? Het kan bij Heavy Chevy.

Site
Facebook
Twitter
YouTube9 oktober 2015

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief