Ontdekkingen van "Den Beir"

Te Ontdekken: Polar Bears Can Dance

polarbearscandance

Wij van Dansende Beren verwelkomen dansende… poolberen! Want ook poolberen kunnen dansen, aldus Jimmy Hickmott, Opper Poolbeer van het samenwerkingscollectief Polar Bears Can Dance. Hun muziek is een mix van synthpop, indiedance en artpop. Zowel de teksten als de hooks zijn speels en spitsvondig. Ondanks de creativiteit klinken hun nummers luchtig en toegankelijk. De songs op hun “If You Believe In Us” EP zijn stuk voor stuk zorgeloze en aanstekelijk-dansbare popliedjes waarbij ritme de boventoon voert, en niet de eindeloze machinale EDM dreun van tegenwoordig. Zelfs met de klassieke drum ‘n’ bass van “Tigers”, met vocals van Nick235, blijf je hun eigen geluid horen. De enige mindere track is de instrumentale “Rhythm and Bones”, waarbij hun geluid overheerst wordt door een welbekende Led Zeppelin breakbeat. De beste tracks zijn de opener “Serious” en bovenal “Lights And Sound”. Beiden laten je dansen op de zonnige zijde van het leven! Als je goed luistert hoor je een vroege Seattle Yacht Club, Van She of Metronomy. Genoeg geschreven, nu: dansen en mee neuriën!

Website
Bandcamp
Spotify
Facebook
Twitter
Youtube

1 oktober 2015

About Author

marckeijzers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief