Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir", Oude Bekenden

Nieuwe Single Teddybears

Teddybears hebben een hele reeks muzikale samenwerkingen (o.a. Iggy Pop, Neneh Cherry) op hun cv, die steeds verrassend uitpakten. Ze staan erom bekend genres aan elkaar te plakken en te mixen, en ook met hun nieuwe single is dat weer prettig gelukt! Na Mad Cobra (op hun grootste hit “Cobrastyle”) en Elephant Man, is nu de volgende Jamaicaanse reggae held aan de beurt: Beenie Man. Wie expliciete dancehall verwachtte op “Broken Heart Beat”, wordt wellicht teleurgesteld. Gelukkig is er wel de herkenbare vocalstijl van Beenie Man. Het nummer heeft een jaren 90 R&B groove met een fijne synthpop basslijn. En ondanks het thema van gebroken harten, klinkt de song heerlijk mierzoet met als absolute verrassing een fluit-break. Geheid een hit!

Het lijkt er op dat een nieuw album nu echt gaat komen, na jaren aan het lijntje gehouden te zijn met poppy singles als “No More Michael Jackson”, “Sunshine” en “What’s Your Problem”.

Website
Facebook
Twitter
Youtube

30 augustus 2015

About Author

marckeijzers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief