Oude Bekenden

Vragen van “Den Beir”: The Simple Pigeons

image

Simple Pigeons, dat zijn vijf binken genaamd Lowie Coolsaet (Gitaar en Toetsen), Robbe Verlinde (Gitaar en Percussie), Bjorn Vuylsteke (Drum), Broos Verlinde (Bas) en Thibault Vanderdonckt (Stem) die alternatieve rock brengen uit de Ghetto’s van Moorsele. Studio Brussel hoorde er echo’s in van The National, dit dankzij hun warme rock en tempowisselingen. Daar geven wij hen geen ongelijk in, al is de Belgische band Balthazar ook duidelijk hoorbaar in enkele van hun nummers. Nog enkele relevante bands: Arcade Fire en Wilco. Rifraf noemde hun eerste EP een hoogstaand werk met wondermooie melodieën die explosief uit de hoek kunnen komen. Op die explosieve momenten horen wij zelfs stevige postrock zoals Explosions In The Sky in hun beginjaren (maar dan met stem). Enkele van hun nummers zijn hier te checken. Gestaag gaan de simpele duiven dus voor de wereldoverheersing.

Voor ze aan deze wereldoverheersing beginnen, besloten ze hun vlucht nog even te staken om enkele vragen van “Den Beir” te beantwoorden. Om jullie gerust te stellen: de duiven kwamen levend en wel terug vanuit de klauwen van “Den Beir”.

Wat is jullie favoriete nummer en waarom?

Als er 1 song is die we met heel de band kiezen wordt dat toch “Hero” van Enrique Iglesias. Ik heb die song ooit als bis gespeeld helemaal op mijn eentje op het podium en sindsdien is dat ons lijflied geworden. We willen toch allemaal iemands Hero zijn hé.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip en waarom?

Thibault: “Always on the Run” van den Admiral!

Lowie: Als we naar een optreden rijden leggen we vaak de live-CD op van Clouseau in’t lang, hun sportpaleisshow uit 2005. Super om helemaal in de sfeer te komen. 

Op welk nummer maak je graag schoon en waarom?

Thibault: Ik doe de afwas op dit moment met “Let It Happen” van het geweldige Tame Impala.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Robbe: Mijn wekkerringtone is “Wetsuit” van The Vaccines.

Thibault: Mijn gsm trilt gewoon en dat vind ik ook wel leuk.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad en wat is zo speciaal aan hen?

Lowie: Steak Number Eight! Het is raar in te beelden dat zo’n steengoede groep opgegroeid is in hetzelfde dorp als wij. De songs van Steak bevatten alles wat muziek zo goed maakt. Straffe muziek, ruwe emoties en de brute kracht van een orkaan, een typhoon zelfs of iets wat nog zotter is dan een orkaan! Een orkaan van vuur of nog beter een tsunami van lava.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Lowie: Underrated sowieso Clouseau. Wij zijn met de volledige band dit jaar gaan kijken naar Clouseau in het sportpaleis en we waren omvergeblazen! Clouseau wordt vaak in hetzelfde rijtje geplaatst als tien-om-te-zien-acts maar Clouseau is muzikaal echt veel sterker dan dat en is toch van ware klasse. 

Robbe Verlinde: AA Gent is overrated!

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Robbe: Robbie Williams, sowieso!

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?) Ooit al eens gebruikt?

Thibault: Als ik Sexual Healing opleg weet mijn kotgenoot dat hij oordoppen moet insteken.

Robbe Verlinde: Voor mij is dat Angels van Robbie Williams! Ik ben al eens bijna tot aan het tweede refrein geraakt! 

Wat is de mooiste songtekst dat je ooit hebt gehoord?

Iedereen in koor: Ai ai ai, Me wuf is weg, woar goak ze vinden, me wuf is weg, wuk moekik doen zonder wuf. (uit: Min wuf is weg – Kamiel)

Melancholische song over een man die na het verlies van zijn vrouw het spoor even kwijt is en niet meer zijn plooi vindt in de harde wereld van de eenzaamheid. Het songtekst zit hem in die kleine dingen die je doet denken over liefde, leven en leed. Weinig moeilijke woorden die het gevoel van verlies alleen maar puurder maken.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Thibault: De aftrap van de Champions Leaguefinale waarna Club Brugge, door onze aanmoedigingen, een verdiende overwinning boekt.

Zijn jullie ook effectief simpele duiven?!

Lowie: Neen, op Thibault na hebben wij dit jaar allemaal ons doctoraat behaald en zelfs Thibault kan je geen simpele duif noemen, hij heeft meer het verstand van een krekel. 

Je kan The Simple Pigeons op volgende sociale media vinden:

Facebook
Vi.be
SoundCloud

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HOUSEPLaNTS - "Walls"

De Limburgse kamerplanten van Pieter-Jan Decraene en Marino Roosen (respectievelijk van Sam de Nef & Bonfire Lakes) kwamen eind vorige week met…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - First Two Pages of Frankenstein (★★★★): Nieuw hoofdstuk bij hetzelfde verhaal

Voor indieliefhebbers is eindelijk de grote dag aangebroken: de negende plaat van The National is beschikbaar! Vier jaar na het orchestrale (en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National - “Your Mind Is Not Your Friend” (feat. Phoebe Bridgers)

Fans van de Amerikaanse indieband The National moeten nog twee weken geduld uitoefenen tot de band zijn inmiddels negende langspeler lost. Aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.