Nieuwe singles

Nieuwe EP Bonnie McKee

We hebben genoeg redenen waarom de Amerikaanse singer-songwriter Bonnie McKee het nog ver zal schoppen in de popwereld. Om te beginnen is ze zowat onmisbaar geworden voor Katy Perry. Enkele van haar grootste hits zoals ‘California Gurls‘, ‘Teenage Dream‘, ‘Wide Awake‘ en ‘Roar‘ zijn deels geschreven door Bonnie. Daarnaast heeft ze als co-writer meerdere artiesten geholpen, waaronder Britney Spears, Kelly Clarkson, Taio Cruz, Ellie Goulding, Rita Ora, Sky Ferreira, Leona Lewis, … Het zou waarschijnlijk minder lang duren om de popsterren op te sommen waarmee ze niet heeft samengewerkt. Op die manier klommen 10 van haar singles razendsnel naar nummer 1 in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk.

Dan blijft de grote vraag toch waarom de naam Bonnie McKee ons niet meteen bekend in de oren klinkt. Ze was immers al een tijdje bezig met haar eigen werk. Haar debuutalbum ‘Trouble’ dateert van 2004, maar ondanks goede recensies bleek het geen succes. Uiteindelijk verliet Bonnie na meerdere onenigheden haar label. Nu werkt ze zelfstandig, zonder enige tussenkomst van een platenlabel dus, en dat vindt ze best goed zo.

De ‘Bombastic’ EP die dient als voorproefje voor haar nieuwe album, ook voorzien voor dit jaar, wijst alvast in de goede richting. ‘Bombastic’ is energieke poprock die je terugbrengt naar de jaren 80. Ook Charlie Puth (van ‘See You Again‘ natuurlijk) heeft een aandeel in de lyrics van de krachtige lead single. ‘I Want It All’ voldoet eveneens aan die criteria. Vanaf het begin zit het goed met ‘Wasted Youth’, dat je volledig meekrijgt vanaf het refrein. ‘Easy’ compenseert de rustige intro dan weer met de intense boodschap die in de lyrics verborgen zit. Bonnie maakt ons dus zeer benieuwd naar haar volgende album met deze evenwichtige maar toch pittige EP.

Ook het volgende album van Major Lazer ‘Music Is The Weapon’ kan rekenen op een beetje Bonnie McKee. Een snippet van ‘In The Wild‘ verscheen een paar maanden geleden op het internet. Uit de media is ze evenmin weg te slaan. Onlangs vermeldde ze in een interview dat ze niet zo blij is met een recente gebeurtenis. Cheryl Fernandez-Versini, ofwel Cheryl Cole, nam een van Bonnie’s liedjes, maakte een paar aanpassingen en veranderde de titel naar ‘I Don’t Care‘. Dik tegen de zin van Bonnie, die haar hart en ziel had neergeschreven in de lyrics.

Een paar tegenslagen betekenen niet noodzakelijk het einde, dat weet Bonnie als de beste. Het wordt dus uitkijken naar wat ze nog te bieden heeft in de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "As I Try Not To Fall Apart"

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dead Sara – Ain’t It Tragic (★★★★): Melodisch lawaai maken, mét charme

Het is geen schande als je nog nooit van Dead Sara gehoord hebt, maar sta ons toe daar verandering in te brengen….
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.