Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kathryn Joseph

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kathryn Joseph

Toen de nominaties van de SAY (Scottish Album Of The Year) Award bekend geraakten kende niemand die ene Kathryn Joseph. Tot woensdagavond dus, want haar album “Bones You Have Thrown Me And Blood I’ve Spilled” won diezelfde avond de award en werd bekroond tot beste album. Dit tegenover bands als Belle & Sebastian, Mogwai, Young Fathers, The Twilight Sad en Paolo Nutini. Daar in Schotland luisteren ze dus effectief naar de muziek (in tegenstelling tot de Grammy’s) want het album van Kathryn Joseph is prachtig. Simpele piano nummers met een stem die sterk op die van Björk en Kate Bush lijkt.

Om die prijs te vieren brengt ze het nummer “The Bird” van haar plaat uit op een single LP, met op de andere kant het volledig nieuwe nummer “The Worm”. Die twee nummers vullen elkaar perfect aan, The Bird komt traag op gang en lijkt helemaal op een Agnes Obel nummer. Bij “The Worm” krijgt de piano de bovenhand op de stem van Kathryn. Één ding hebben de nummers wel gemeen, je wordt er stil van… Hierdoor vallen de nummers dan ook perfect samen op één LP. Natuurlijk éét een vogel ook graag wormpjes en kan dit ook de reden zijn voor deze samen uit te brengen. Want dood en leven liggen zo dicht bij elkaar als deze twee nummers op dezelfde LP. De zangeres is nog niet te zien in België, maar we houden je op de hoogte!

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

https://soundcloud.com/kathryn_joseph/the-worm-3

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "The Writer"

Slechts 22 jaar is Meskerem Mees en ze behoort nu al tot grote talenten van ons land. Na haar overwinningen in muziekconcours…
AlbumsRecensies

MONO – Pilgrimage of the Soul (★★★½): Degelijk postrockvakwerk

De Japanners van MONO gaan al een tijdje mee, sinds 2000 om precies te zijn. Hoewel de groep consistent kwaliteit aflevert, betrappen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.