Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kathryn Joseph

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kathryn Joseph

Toen de nominaties van de SAY (Scottish Album Of The Year) Award bekend geraakten kende niemand die ene Kathryn Joseph. Tot woensdagavond dus, want haar album “Bones You Have Thrown Me And Blood I’ve Spilled” won diezelfde avond de award en werd bekroond tot beste album. Dit tegenover bands als Belle & Sebastian, Mogwai, Young Fathers, The Twilight Sad en Paolo Nutini. Daar in Schotland luisteren ze dus effectief naar de muziek (in tegenstelling tot de Grammy’s) want het album van Kathryn Joseph is prachtig. Simpele piano nummers met een stem die sterk op die van Björk en Kate Bush lijkt.

Om die prijs te vieren brengt ze het nummer “The Bird” van haar plaat uit op een single LP, met op de andere kant het volledig nieuwe nummer “The Worm”. Die twee nummers vullen elkaar perfect aan, The Bird komt traag op gang en lijkt helemaal op een Agnes Obel nummer. Bij “The Worm” krijgt de piano de bovenhand op de stem van Kathryn. Één ding hebben de nummers wel gemeen, je wordt er stil van… Hierdoor vallen de nummers dan ook perfect samen op één LP. Natuurlijk éét een vogel ook graag wormpjes en kan dit ook de reden zijn voor deze samen uit te brengen. Want dood en leven liggen zo dicht bij elkaar als deze twee nummers op dezelfde LP. De zangeres is nog niet te zien in België, maar we houden je op de hoogte!

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

https://soundcloud.com/kathryn_joseph/the-worm-3

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Norah Jones - Visions (★★★): Jazz in een souljasje

Met wereldwijd vijftig miljoen verkochte platen en negen Grammy Awards op haar schouw hoeft de Amerikaanse zangeres Norah Jones het al lang…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.