Muzieknieuwtjes

Eerste namen Leffingeleuren

 

Leffingeleuren gaat back to basic, dat wil zeggen geen grote tent en geen grote namen. Wel te ontdekken bands en dus HET festival bij uitstek om je muziekkennis wat te verruimen. Deze ontdekkingsreis kan nu al wat beginnen bij de eerste 12 namen: De Belgische metal hardcore noiserockers van Raketkanon, de Franse rappers van Starflam, de ietwat rustigere Belgische indie rock van Dez Mona, het psychedelische noiserock viertal Hookworms uit Leeds, de fantastische zangeres Torres uit Brooklyn die op haar tweede plaat “Sprinter” verbaasd, Eaves, de geweldige singer-songwriter uit Groot-Brittanië die gevoelige folk-nummers brengt, zootje van alles maar vooral East Londen Reggae van The Skints, natuurlijk ook een beetje country door The Deslondes, het Amerikaanse duo Girlpool dat rustige nummers brengt die tegelijk basic zijn maar ook heel hard rommelen, JC Satan die stevige garagerock in de aanbieding heeft en Dirk. de Belgische band dat de rock rally van Leffingeleuren won. Tot slot krijgen we op zondag ook nog een ode aan Moondog door Roland en Friends.

Leffingeleuren vindt plaats op 17,18 en 19 september in Leffinge.

Eaves is onze persoonlijke favoriet, vandaar ook zijn nummer “As Old As A Grave” gewoon omdat het kan.

10 juni 2015

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


NO COMMENTS ON THIS POST To “Eerste namen Leffingeleuren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief