Filmpje van de week

Deze week was het erg moeilijk om een gepast Filmpje Van De Week te vinden. Dit lag niet aan de hoeveelheid clipjes, wel aan de kwaliteit ervan. Velen waar goed, maar het ontbrak hen net dat tikkeltje meer om zeer goed te zijn. Toch moest er een Filmpje Van De Week worden gekozen en deze zie je hieronder. Maar eerst de nummers die de lijst niet haalden maar toch een prachtig nummer blijven: Rainer – Nocturn, The Vaccines – Minimal Affection, Eliza And The Bear – Make It On My Own, The Vestals – Dear Happiness, Tops – Destination & Eryn Allen Kane – Have Mercy 

Beginnen doen we dit keer niet in België, er is mij helemaal niets opgevallen van een Belgische band die een clipje uitbracht. Dus gaan we meteen naar exotische oorden.

DJ Fresh & Adam F – Believer

Hoe gepest worden op school en een slechte vader hebben een droom kunnen doen verwezenlijken. Zolang je er maar in “believed”!

Big Data – The Business Of Emotion (Feat. White Sea)

Big Data is een producer die gebruikt maakt van computertaal. Om dit nog wat kracht bij te zetten heeft hij zijn nummer “The Business Of Emotion” verandert naar “The Business Of Emoji” met toepasselijk clipje.

Brandon Flowers – Lonely Town

Dansen, dansen.

Django Django – Reflections

Django Django die als vreemde robots muziek maken. Het heeft wel iets, dus maakten ze er een clip van.

Avalanche Party – Revolution

Een man met een masker betekent nooit veel goeds. Dit keer helpt hij een mannelijke prostituee uit de handen van zijn pooiers (of niet?).

King’s Justice – Full Steam Ahead

Ga eens op zoek naar de vrouw van je dromen, blijkt dat er veel mensen dezelfde jas dragen!

Tobias Jesso Jr – Without You

Tobias probeert in zijn nieuw clipje aan te tonen dat liefde van alle tijden is. Zelf zit hij aan de drank.

Sivu – The Nile (Feat. Rae Morris)

De emoties die naar boven komen tijdens het zingen komen nooit goed in beeld. Zelfs het beste concert kan deze emoties niet tonen. De close-ups die Sivu in zijn nieuwste clip geeft, tonen deze emoties wel.

Ben Khan – 1000

Ben Khan probeert zijn stijlvolle zelf te blijven maar wordt uiteindelijk toch tot een dansje verleidt.

Noonie Bao – I’m In Love

Noonie komt geobsedeerd door slangen.

Astronomyy – All I Need (Feat. Denai Moore)

Het clipje is op vele manieren interpreteerbaar, vooral mooie muziek. Het gaat over je geliefde doodkussen, als ik het clipje goed heb geïnterpreteerd.

Alabama Shakes – Sound & Color

Het is vreemd om in de ruimte te zitten, zeker als je plots beseft dat je helemaal alleen bent!

Rival Sons – Electric Man

Rock N Roll wordt goed in beeld gebracht door Rival Sons. Een combinatie van hun muziek en beelden.

Muse – Dead Inside

Indrukwekkend is het clipje niet, een stel dat aan het dansen is kan je iedere dag zien. De manier waarop het gefilmd wordt is dan weer anders, met Drones! En natuurlijk is ieder clipje met Matthew Bellamy een goed filmpje.

Tula – River

Op zoek naar je eigen schaduw blijkt moeilijker dan voorheen gedacht. Daarnaast zit er ook voortdurend iemand voor het raam te dansen.

Toro Y Moi – Lilly

Psychedelisch shoppen met Toro Y Moi…

Bad Wave – Look Out

Kung Fu leren is niet zo gemakkelijk. Toch proberen enkele volwassenen, kinderen te verslaan. Al loopt dit niet van een leien dakje.

Yukon Blonde – Saturday Night

Tegenwoordig kom ik in verschillende videoclips mannen tegen, verkleed als vrouw. Het is een ware hype die voortdurend op hetzelfde neerkomt. Toch zorgen de clowns hier voor de meerwaarde in het clipje waardoor het wel geslaagd is.

FILMPJE VAN DE WEEK

VANGOFFEY – RACE OF LIFE

Alles wordt zeer letterlijk genomen en getoond door Vangoffey (Danny Goffey). Maar het hilarische eraan is de zoon van Danny Goffey. Strak in het pak alles meelipt. Daarnaast is ook de foto van de “Wannabee Gangster” het moment van de clip. Danny Goffey kennen we van Supergrass.

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt Muse als derde headliner

Wat we eigenlijk al een tijdje wisten, wordt nu ook eindelijk officieel bevestigd: Muse speelt op Rock Werchter 2023. De band had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons - "Nobody Wants To Die"

Rival Sons staat al jaren bekend als een van de strafste hedendaagse bluesrockbands. De nummers van de Amerikaanse band laten zich kenmerken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.