Muzieknieuwtjes

Festivalnieuws

Muzieknieuwtjes

Festivalnieuws

NIEUWE NAMEN ROCK WERCHTER

Laten we vanaf heden vrijdag, Rock Werchter-dag noemen want ook deze vrijdag heeft Rock Werchter enkele kleppers aangekondigd. Voor mij persoonlijk is de aankondiging van vandaag de beste van dit jaar. Dit is waarom: Op donderdag komen 3 GEWELDIGE bands: First Aid Kit: de Zweedse meisjes die prachtige country-folk maken, Chet Faker: Het beste wat Australië op dit moment te bieden heeft en James Bay: De singer-songwriter die hits schrijft alsof het niets is. Op vrijdag komt ook een Australische band: The Cat Empire en de post-rockers van Archive. Op zaterdag zal Seinabo Sey het zonnetje doen schijnen en Kid Ink de hip-hop fans verwennen. Op zondag tenslotte komt de geweldige Fink met zijn band zijn mooiste nummers spelen, Enter Shikari zorgt dan weer voor het hardere werk op de weide. Hiernaast werd onofficieel ook Jessie J aangekondigd, die bevestiging volgt later hoogstwaarschijnlijk. Op maandag wordt ook een headliner aangekondigd, er wordt gespeculeerd dat deze Mumford & Sons zouden zijn, maandag dus zekerheid!

Nieuwe lading namen Dour

Dour heeft 38 nieuwe artiesten aan de affiche toegevoegd. Grote naam daar is Snoop Dogg. Ook Sub Focus, Andy C, Brns, Pusha T & KAYTRANADA zijn grote namen. Hieronder een overzicht Snoop Dogg, KAYTRANADA, Pusha T, Seth Troxler, Squarepusher, Sub Focus dj set feat. ID, Dub Fx, Fritz Kalkbrenner live, Nneka, Rejjie Snow, GUTS live band, La Smala, zowel solo als met de supergroep A Notre Tour, Adam Beyer, Robert Hood, Clouds, Worakls, Roni Size & Reprazent, Sub Focus dj set feat. ID, Andy C, Dirtyphonics, Ed Rush & Optical en S.P.Y. feat. MC LowQui, Snakehips, Tropkillaz, Floating Points, LTGL, Den Sorte Skole, Al’Tarba & DJ Nix’on, Acid Arab, Meridian Brothers, Orlando Julius & Heliocentrics, The Ex and Fendika, The Bohicas, BRNS, Laetitia Sheriff, Jessica93, It It Anita en Alaska Gold Rush.

Eerder deze week werd al een exclusief concert van Damon Albarn & Tony Allen op Dour aangekondigd. Damon was ook te horen op het laatste album van die laatste.

4 Namen Lokerse Feesten

Op maandag 3 augustus komt Belle & Sebastian die op dezelfde dag staan als de eerder aangekondigde Deus. Op woensdag 5 augustus zijn er drie absolute topnamen, met de feestbeesten van Kaiser Chiefs , The Jesus And Mary Chain, die hun legendarisch meesterwerk Psychocandy integraal komen spelen en Mark Lanegan Band die altijd garant staat voor geweldige concerten.

Nieuwe namen Les Ardentes

Op 10 Juli komen Nick mulvey, BRNS, Mount Kimbie (DJ Set), Lapalux (Live), Lost Frequencies en Forest Swords. Op 11 Juli komen Charlie Winston, The Hives en Ben Khan (Aanrader) en op 12 Julie de walen van Mountain Bike.

Hiernaast werden ook in Nederland namen voor Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz aangekondigd. Een overzicht:

PINKPOP

Zondag 14 juni:
Foo Fighters, Pharrell Williams, OneRepublic, De Jeugd Van Tegenwoordig, Sam Smith, Rise Against, Counting Crows, Typhoon, Kitty, Daisy & Lewis Fiddler’s Green, Kovacs, Oscar And The Wolf, Nick Mulvey, Urbanus & De Fanfaar, Willie Wartaal & Doppelgang, Ewert And The Two Dragons en Pierce Brothers

Zaterdag 15 juni: Robbie Williams, The Script, Anouk, Dotan, The Wombats, Avicii, Kensington, Selah Sue, Eagles Of Death Metal, Sheppard, John Coffey, Magic!, Joost Van Bellen en East Cameron Folkcore

Vrijdag 12 juni: Muse, Elbow, George Ezra, Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Faith No More, Above & Beyond, Paloma Faith, Gavin James, Jick Munro & The Amazing Laserbeams, Dj’s Waxfiend & Prime Ft. Jebroer & Adje en Pop Evil

LOWLANDS

Interpol, Tame Impala, Kodaline, SBTRKT, Royal Concertgebouw Orchestra, Years & Years, twenty one pilots, Roots Manuva, Hudson Mohawke (live), Todd Terje & Olson Band, Benjamin Clementine, courtney barnett, Max Cooper presents Emergence, Jack Garratt, Curtis Harding, Skinny Lister, Ought, Viet Cong, POND, JP Cooper, The Bohicas enWhile She Sleeps

Vooral de namen van Lowlands zijn meestal een graadmeter voor Pukkelpop!

3684 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Trentemøller, Berre, The Damned en vijf andere acts naar Lokerse Feesten

Vlak voor het festivalseizoen volledig losbarst, droppen de Lokerse Feesten een karaktervol pakket namen. Voor zaterdag 10 augustus stond Massive Attack nog…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten siert zijn affiche ook met o.a. The Murder Capital, 2manydjs, BLUAI, Andromedik en meer

Misschien komt het doordat heel wat affiches meer en meer vorm krijgen, misschien door die aprilse grillen die maar blijven duren: de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.