Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Ontdekkingen van “Den Beir” 2

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Ontdekkingen van “Den Beir” 2

Bij deze tweede ontdekkingen van “Den Beir” begin ik met een zeer mysterieuze band.

LUSTS

In een vorig leven konden beide leden (of is het een trio?!) bij Echo & The Bunnymen hebben gespeeld. Maar nu hebben ze dus Lusts een fijne groep die net een EP heeft uitgebracht. Hun EP “Lusts” bevat goeie shoegaze pop nummers. De band komt uit Leicester dit typisch brits geluid hoor je duidelijk.

Facebook
Twitter
SoundCloud

ALEX BAY

Deze singer-songwriter kan je goed vergelijken met Ed Sheeran. Hoewel hij minder commercieel ingestelde nummers brengt zie ik toch een mooie toekomst voor hem weggelegd. Nog maar 25 jaar maar hij maakt prachtige nummers. Zijn recentste “Go With It” is zelfs gratis te downloaden. Ander aan te raden nummer is “Make Believe”

Facebook
Twitter
SoundCloud

https://soundcloud.com/alexbaymusic/go-with-it

LITTLE SHOES BIG VOICE

Deze indie-pop band werd onlangs nog BBC Radio 1 Track of the week. En terecht hun recentste worp Smoke N Mirrors is een spontaan nummer waar je spontaan op gaat dansen. Het uptempo van LSBV (zo afgekort door de band zelf) zorgt voor een spontaan gelukzalig gevoel. De stem van de zangeres valt de vergelijken met die van chvrches, de sound is dan meer Little Dragon. Rae Morris is alvast fan.

Facebook
Twitter
SoundCloud

https://soundcloud.com/littleshoesbigvoice/smokenmirrors

CHARLIE CUNNINGHAM

Van een geweldige singer-songwriter gesproken, Charlie Cunnigham is er één. Met enkel een gitaar en een piano maakt hij geweldige nummers waarvan ik spontaan emotioneel werd. Het is een kruising tussen de stem van Marcus Mumford en de muziek van Damien Rice. Gewoonweg prachtig. Zijn volgende EP “Breather” komt uit op 9 Maart.

Facebook
Twitter
SoundCloud

THAT’S NICE

Deze Mexicaanse producer maakte tot voor kort faam met remixen. Onder meer Keljet, Phoenix en Miami Horror werden geremixt. Die laatste moest zo onder de indruk geweest zijn dat ze hebben besloten om samen een nummer op te nemen. Dit resulteert in het zonnige indiepop nummer “Holiday”.

Facebook
Twitter
SoundCloud

SAVEUS

Dit is echt een verborgen schat! Nog maar één nummer uitgebracht en door niemand opgepikt online. Hoewel zijn debuutsingle nog maar 800 plays heeft op SoundCloud is het een pareltje. Rustige begin met telkens een leuke apotheose in het elektronische genre. Vergelijken kan je het best met “Alex Metric” en de rustige stukken met “Rhodes” zeer veel genres in één nummer dus. Volg hem, voor iedereen hem kent!

Facebook
SoundCloud

https://soundcloud.com/saveus-1/levitate-me

OSCA

Afkomstig uit Londen en hun nummer “Illume” was één van mijn favoriete nummers van 2014. Hun rustige piano-pop die meer naar indie rock neigt valt bij iedereen in de smaak. Het zijn zeer emotionele nummers met prachtige tekst. Hun recentste worp bewijst dan ook nogmaals dat we nog zeker van hen zullen horen.

Facebook
Twitter
SoundCloud

https://soundcloud.com/weareosca/sleeptalk

THEM BRUINS

Bestaan al zeer lang maar bereikten nooit het grote publiek. Ik dacht voor kort zelfs dat ze niet meer bestonden. Wat een schande zou zijn want hun debuutsingle “Black Widow” was één van de eerste nummers die ik ooit zelf ontdekte en het blijft fantastisch. Maar onlangs zag ik hun nieuwe single verschijnen. Iets minder stevig dan tevoren maar een bewijs dat ze nog steeds bestaan. Een typische Australische band die wat meeheeft van DZ Deathrays en The Darkness.

Facebook
Twitter
SoundCloud

https://soundcloud.com/them-bruins/walk-a-line

PORTRAYAL

Britse band afkomstig uit Shrewsbury. Zelf omschrijven ze hun muziek als een alternatief gitaar en elektronisch duo. Een goede omschrijving is het zeker, al zou ik er het woord post rock nog durven bijgooien. De eerste single “Departures” werd twee maanden geleden uitgebracht, sindsdien werden nog twee andere nummers uitgebracht. De nieuwste vind ik persoonlijk de beste. Zeer dromerige muziek waarbij hun artwork perfect past.

Facebook
Twitter
SoundCloud

SUNDARA KARMA

Om af te sluiten een persoonlijk favoriet waarvan ieder nummer me telkens verbaast. Deze band MOET je gewoon gehoord hebben. Moet in de gaten worden gehouden want je zult er zeker nog van horen. Nog maar 18 jaar maar toch al op Reading festival gestaan. Al hun nummers zijn geweldig! Indigo Puff, hun debuutsingle was al verbazingwekkend goed, maar met hun nieuwe EP “EPI” verbaasden ze mij nog meer. Een aanrader voor fans van Fleetwood Mac en Foals

Facebook
Twitter
SoundCloud

https://soundcloud.com/sundara-karma/the-night-3

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Baby Blue"

Het blijft ons verbazen dat een band als Sundara Karma nog steeds niet groot is doorgebroken. Dat ze wel over het materiaal…
LiveRecensies

Charlie Cunningham @ De Roma: Buiten eigen frame

In het grote muziekwoordenboek kan Charlie Cunningham geplaatst worden als voorbeeld bij de term ‘singer-songwriter’. De Brit maakt vredige, akoestische nummers die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.