Features

Beste albums van januari 2015

10. Diagrams – Chromatics

De geweldige singles “Phantom Power” & “Gentle Morning Song” tonen perfect wat dit album is. Een prachtig album vol geweldige popsongs die iedereen opgewekt maakt. Soms is er wel een dipje waardoor dit album slechts een tiende plaats krijgt.

Wie Diagrams aan het werk wil zien kan op 12 februari naar “La Peniche” in Rijsel gaan kijken.

Facebook
Twitter
Site

9. Man Without Country – Maximum Entropy

Net als Diagrams is dit het tweede album van “Man Without Country”. Vooral de Sinlge “Laws Of Motion” trok mij over de schreef om deze cd te beluisteren. Gelukkig was deze single een trendzetter voor de rest van het album. Elektronische muziek die je het best in de zomer oplegt, verkeerde releasetijd dus.

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

8. Boxed In – Boxed In

Dat Boxed In in de gaten moest worden gehouden was kon ik al horen op de debuutsingle “All Your Love Is Gone”. Het was moeilijk om “Foot Of The Hill”, de tweede single te appreciëren maar na enkele luisterbeurten had ik het door. Hij zal nog een hele grote worden. Deze elektronisch piano pop album gaat van zeer vrolijke muziek naar zeer donkere kanten, en toch is het de moeite waard.

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

7. Hanni El Khatib – Moonlight 

Hanni El Khatib is niet aan zijn proefstuk toe. Rechtuit Rock n’ Roll is wat centraal staat op dit album. Luisteren dus.

Wie hem live aan het werk wil zien kan op 27 Februari in Le Splendid in Rijsel terecht of 17 Maart in Botanique in Brussel

Facebook
Twitter
Site

6. The Dodos – Individ

Ooit zei iemand dat The Dodos de meest onderschatte indie band is ter wereld. Ook met Individ bewijzen ze dat ze veel meer succes verdienen. Stuk voor stuk prachtige nummers, ze gaan terug naar de basis van “Visiter”. Het album is agressiever maar tegelijk ook rustig. “Competition”, “Goodbyes And Endings”, “Retriever” stuk voor stuk prachtige nummers die het album op een verdiende zesde plaats zetten.

Facebook
Twitter
Site

5. Fall Out Boy – American Beauty/American Psycho

Wat moet er nog gezegd worden over deze pop-punkers? Na hun comeback zijn nog meer de commercialiteit in gedoken. Hoewel dit in België niet aanslaat, stond hun album in Groot-Brittannië toch op nummer 1 in de hitlijsten. Niet hun beste album maar stiekem hou ik wel van alles wat ze doen, vandaar de vijfde plaats.

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

4. Pond – Man It Feels Like In Space Again

Een soort zijproject van enkele Tame Impala leden. Toch al aan hun zesde album toe dus een echt zijproject kan je het niet meer noemen. Man It Feels Like In Space Again is psychedelica van de bovenste plank. “Zond”, “Elvis’ Flaming Star” & “Sitting Up On Our Crane” zijn de singles. Het volledige album luisteren zou ik zeggen.

Wie Pond aan het werk wil zien kan op 4 maart naar Nijdrop in Opwijk gaan.

Facebook
Twitter
SoundCloud

3. Bed Rugs – Cycle

Psychedelica bij Pond, maar ook bij onze eigen Bed Rugs. Hun tweede album is dan wel minder psychedelisch dan dat van Pond, hun nummers zijn wel hitgevoeliger. Vooral de single “Specks” is zeer goed dansen zoals in het clipje zou ik zeggen.

Bed Rugs doet een tour doorheen heel België, voor meer info check hun
Facebook
Twitter
SoundCloud

2. Rae Morris – Unguarded

Het is niet omdat het een mooie vrouw is dat ze ook goeie muziek maakt. Maar toch heeft Rae Morris alles in huis om een echte popdiva te worden zoals Ellie Goulding. De songs zijn zeer goed en iedere single kan een hit worden. Ze ziet er goed uit en vooral een goed debuutalbum dat op dit eigenste moment zou moeten aangeschaft worden.

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

1. BC Camplight – How To Die In The North

Vorig jaar had je “The War On Drugs” die alle eindejaarslijstjes domineerde. Nu zal er BC Camplight zijn die alles zal domineren. Werkte samen met hen alsook met “Sharon Van Etten”. De sound is dus te vergelijken met “The War On Drugs”. “You Should Have Gone To School” is een instant klassieker net als “Just Because I Love You”. De seventies zijn terug.

Facebook
Twitter
Site

Hieronder een overzicht met de beste nummers per album

https://soundcloud.com/nielsbruwier/sets/top-10-albums-january

3433 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.