Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shht – “Life”

Mensen die fan zijn van hoekige, absurde, futuristische tekenfilmrock, hebben ongetwijfeld al de naam van Shht horen vallen. De band bestaat uit Michiel, Mathijs, Nathan, Fabio en Wouter en dit zijn één voor één muzikanten die je wellicht al bij andere bands aan het werk hebt gezien. Ze weten dus ongetwijfeld waar ze mee bezig zijn. Echt lang bestaat de band nog niet, maar toch wisten ze al heel wat harten te veroveren. Vandaag komen ze naar buiten met hun nieuwste single “Life” en deze klinkt alvast veelbelovend.

De dag van vandaag worden er dagelijks singles gereleased, wat het als band moeilijk maakt om er tussen uit te schieten. De mannen van Shht hebben hier duidelijk over nagedacht, wat resulteert in een fantastisch concept. Hun single wordt gereleased aan de hand van een Tetris-spel. Hoe verder je geraakt in het spel, hoe meer je van het lied te horen krijgt. Kinderspel zou je denken, maar dit is het zeker en vast niet. Speel het hier.

We hebben toch wel enkele pogingen nodig gehad, vooraleer we het nummer helemaal konden beluisteren. De tocht naar het nummer was best wel moeilijk terwijl ons oordeel eigenlijk heel simpel is: Wat een topnummer! “Life” bevat echt alles wat je van een Shht-nummer mag en kan verwachten. Het is enorm stevig, krachtig en bonst in één rechte lijn naar het einde toe. De effecten op de stem van frontman Michiel klinken beter dan ooit tevoren en in het algemeen klinkt het gewoon heel erg catchy. Sterke single jongens!

Op 20 maart releasen ze hun 7” Vinyl in het Krawietelke te Gent. Laat ons afspreken dat we daar met z’n allen aanwezig zullen zijn? Tot dan!

Facebook

 

 

13 maart 2017

About Author

Thibault Vander Donckt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter