Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Shins – “Dead Alive”

the-shins-dead-alive-1477493035-640x640

De mannen van The Shins houden er van om een beetje te teasen. Zo zaten ze al geruime tijd schone composities van hun studio te posten op sociale media en verscheen er gisteren een creepy trailer online waarin ze nieuw werk aankondigden. Lang moeten we niet wachten want vandaag is dat er al. Het is de eerste single van de band sinds 2014, wanneer ze “So Now What” als deel van de soundtrack van ‘Wish I Was Here’ uitbrachten. Voor de laatste plaat van The Shins moeten we al terug naar 2012 wanneer Port Of Morrow verscheen, je weet wel met “Simple Song” als grootste hit. De frontman van The Shins, James Mercer, zat in tussentijd wel niet stil en bracht een nieuwe plaat van zijn band met Danger Mouse, Broken Bells, uit.

Nu is er dus een cadeautje van The Shins voor Halloween, de laatste dag waarmee je de band zou associëren. De engheid zit bij hen in een klein hoekje, zijnde de videoclip. Een video met wat oude schijn waarin James Mercer wordt bedreigd door reuzen, speciaal. Het nummer op zich is een kenmerkende song voor The Shins. Lekker vrolijke melodie, een dromerige stem van Mercer en wat psychedelische invloeden. “Dead Alive” blijft dan niet meteen plakken, hoe meer je het hoort, hoe beter het wordt. Meer nog het schiet de band helemaal terug naar hun beginjaren (een beetje Oh, Inverted World!). Perfecte pop rock dus. Begin 2017 zou de nieuwe plaat moeten uitkomen.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.