Nieuwe singles

Westtalent, de finalisten: The Simple Pigeons

Ook bij Dansende Beren doen we soms aan recyclage. Omdat wij al enkele maanden lang in de kansen van The Simple Pigeons geloven, deden we dan ook al eens een interview met hen. Deze antwoorden worden nu gerecycleerd bij hun voorstelling voor de finale van Westtalent. Maar er is wel een extraatje bijgekomen, een interview dat we met hen deden na de overwinning in de 4AD. The Simple Pigeons wisten toen de tegenstanders naar huis te spelen, al hadden ze het zelf niet zien aankomen. Ze hebben ons alvast beloofd om op die finale iets speciaals te doen. The Simple Pigeons leggen zelfs een bus in om hun supporters veilig naar de finale te brengen, qua fanbase zullen zij alvast de grote winnaar zijn!

Je mag de band voorstellen aan de hand van één klassieker, welke?

Als er 1 song is die we met heel de band kiezen wordt dat toch “Hero” van Enrique Iglesias. Ik heb die song ooit als bis gespeeld helemaal op mijn eentje op het podium en sindsdien is dat ons lijflied geworden. We willen toch allemaal iemands Hero zijn hé.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Robbe: Mijn wekkerringtone is “Wetsuit” van The Vaccines.

Thibault: Mijn gsm trilt gewoon en dat vind ik ook wel leuk.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Lowie: Underrated sowieso Clouseau. Wij zijn met de volledige band dit jaar gaan kijken naar Clouseau in het sportpaleis en we waren omvergeblazen! Clouseau wordt vaak in hetzelfde rijtje geplaatst als tien-om-te-zien-acts maar Clouseau is muzikaal echt veel sterker dan dat en is toch van ware klasse. 

Robbe Verlinde: AA Gent is overrated!

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?) Ooit al eens gebruikt?

Thibault: Als ik Sexual Healing opleg weet mijn kotgenoot dat hij oordoppen moet insteken.

Robbe Verlinde: Voor mij is dat Angels van Robbie Williams! Ik ben al eens bijna tot aan het tweede refrein geraakt! 

Wat is de mooiste songtekst dat je ooit hebt gehoord?

Iedereen in koor: Ai ai ai, Me wuf is weg, woar goak ze vinden, me wuf is weg, wuk moekik doen zonder wuf. (uit: Min wuf is weg – Kamiel)

Melancholische song over een man die na het verlies van zijn vrouw het spoor even kwijt is en niet meer zijn plooi vindt in de harde wereld van de eenzaamheid. Het songtekst zit hem in die kleine dingen die je doet denken over liefde, leven en leed. Weinig moeilijke woorden die het gevoel van verlies alleen maar puurder maken.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Thibault: De aftrap van de Champions Leaguefinale waarna Club Brugge, door onze aanmoedigingen, een verdiende overwinning boekt.

Zijn jullie ook effectief simpele duiven?!

Lowie: Neen, op Thibault na hebben wij dit jaar allemaal ons doctoraat behaald en zelfs Thibault kan je geen simpele duif noemen, hij heeft meer het verstand van een krekel. 

Wat gaan jullie doen om die finale keihard te winnen?

We nemen een hele bus met harde kernsupporters mee en die zullen ons wel aan de overwinning helpen, desnoods breken ze het kot af! EN OJA, onze gitarist zal er voor zorgen dat zijn gitaar deze keer wel gestemd staat, dat zal ook al een pluspunt zijn.

Hieronder het interview met de band na hun onverwachte winst in de 4AD.

Facebook / Vi.be / SoundCloud

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
InstagramLiveRecensies

The Vaccines @ Ancienne Belgique (AB): De bloemetjes binnengezet

Voor The Vaccines is de Ancienne Belgique als thuiskomen. De band ging er op 18 januari 2024 namelijk voor de zesde keer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.