Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MOULD – “Glow”

© Kane Eagle

MOULD is een trio beste vrienden uit Bristol dat in 2023 na veel vijven en zessen besliste om samen een band op te richten. Hierdoor heeft de band uiteraard nog geen enorme catalogus uitgebouwd, maar toch heeft ze al twee coole punksingles uitgebracht. “Birdsong” en “Cables” zijn allebei nummers die rond de twee minuten duren en een loeihard, conventioneel en helder punkgeluid laten horen. Nu komt daar de nieuwe single “Glow” bij en we schrikken toch even van de andere sound die MOULD in dit nummer heeft gelegd.

Ten eerste duurt “Glow” meer dan vier minuten. Ten tweede wordt de punkattittude even in de onderste lade gelegd om plaats te maken voor een oerrockgeluid. De song begint met een rustige baslijn alsof bassist Kane Eagle net zijn instrument heeft gestemd. De zachte drums van James Luxton haken zich direct vast aan de bas en gitarist Joe Sherrin valt gezapig in. Sherrin begint direct te zingen met zijn redelijk valse stem, maar dat vuile vocale komt de song best ten goede. Rond de tweede minuut volgt het bruggetje in de vorm van een knappe, nog steeds kalme gitaarsolo. De bas blijft kronkelen en het drumritme is gewoon effectief als ruggengraat voor de song. Op zich dus niks nieuws onder de zon, maar het klinkt wel mooi.

De verrassing volgt twintig seconden later wanneer er een korte orgelpartij verschijnt op het achterplan van het nummer. Luxton tikt een paar tellen sneller en we zitten opeens in een tweede song. “Glow” barst nu volledig los waarbij de drums een pak luider klinken en Sherrin even de ziel uit zijn lijf schreeuwt. Het nummer kabbelt nadien op het gemak verder naar het slotakkoord en we moeten besluiten dat MOULD een knap rocknummer in elkaar heeft gestoken. Hier zit volgens ons letterlijk en figuurlijk toekomstmuziek in!

Op 2 augustus komt de eerste ep Glow van MOULD uit.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOULD - "Cables"

Velen zouden van het tegendeel uitgaan, maar de Engelse punkscene blijft tegenwoordig broeien. Na meer dan tien jaar samen te spelen onder…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Left of the Dial 2024 met o.a. Lou Terry, Twen en Better Joy!

Als er een festival is dat we een warm hart toedragen, dan is het wel Left of the Dial. De laatste jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wesley Joseph - "HIATUS"

De creatieve duizendpoot Wesley Joseph heeft meer dan een jaar lang gezwoegd aan zijn nieuwe mixtape GLOW en dat zwoegen mag je gerust letterlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.