Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lindsay Reamer – “Figs and Peaches”

Tot vorig jaar werkte Lindsay Reamer als wetenschapper en verzamelde ze data over bezoekers van nationale parken in de Verenigde Staten. Ze observeerde, maar creëerde tegelijkertijd ook. Reamer begon muziek te maken en bracht in 2021 haar debuut-ep Lucky uit. Daar werd al meteen duidelijk wat voor artiest ze is: iemand die graag experimenteert door af te wisselen tussen bijvoorbeeld akoestische gitaren of elektronische beats. Wat wel steeds terugkeert, is haar folkachtige stem die voor een dromerig gevoel zorgt. Drie jaar na haar debuut is het eindelijk tijd voor een debuutalbum en die krijgen we in augustus met de titel Natural Science. Daarvan lost Reamer nu al het zachte “Figs and Peaches”.

Een akoestische gitaar en haar stem, meer heeft Lindsay Reamer niet nodig om ons te bekoren. “Figs and Peaches” klinkt aanvankelijk redelijk sober in vergelijking met wat ze al eerder loste. De singer-songwriter schreef het lied nadat ze las over invasieve plantensoorten en gebruikte dat als metafoor voor dat we als persoon dingen rondom ons sterk kunnen aantasten of positief veranderen. Zelf kiest Reamer vooral voor die positieve sfeer en die trekt ze ergens in het midden van het nummer op door drums en een elektrische gitaar toe te voegen aan het geheel. Die instrumenten zorgen voor meer ritme en variatie doorheen het lied, wat nodig is gezien “Figs and Peaches” meer dan vier minuten duurt. Haar zweverige stem vervaagt ook meer en klinkt eigenlijk als een achtergrondinstrument, al is dat hier positief en draagt het bij aan die ontspannen sfeer. Deze single laat ons uitkijken naar het debuutalbum van Lindsay Reamer.

Op 16 augustus brengt Lindsay Reamer Natural Science uit.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.