Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “The Dance (Edit)”

© Mats Verschueren

Als we het spectrum bekijken van de garagerock is Ty Segall het bekendste petekindje van het genre. De man uit Laguna Beach, Californië, bracht sinds 2009 jaarlijks minstens één album uit en af en toe zelfs twee of drie. Sinds het begin van zijn carrière heeft Segall een best grote schare onvoorwaardelijke fans over de hele wereld, maar echt grote hits blijven tot nu toe evenwel uit. Het zal de muzikant weinig schelen. De zanger doet gewoon waar hij zin in heeft, en dat is garagerock maken die hij zelf de moeite vindt om uit te brengen.

Nu komt daar de nieuwe single “The Dance (Edit)” bij en dit zijn letterlijk toeters en bellen geworden. De verse worp is een heel atypisch nummer geworden voor Segall. De man brengt een nummer uit zonder gitaren, maar met drums, xylofoon en allerhande percussie. We hadden nochtans een gitaarpartij verwacht, maar het eigengereide van Segall neemt hier duidelijk de bovenhand. Na anderhalve minuut verandert het drumritme en gaat alles een versnelling hoger. Een paar toetsen op de synthesizer worden nog ingedrukt voor de rest van de song en een korte drumsolo kondigt het einde van het lied aan. Eerlijk, dit is een beetje een onnozele compositie en misschien heeft de Amerikaan het zo gewoon bedoeld. We kunnen veel verdragen van Segall en bewonderen zijn koppigheid. Het is evenwel geen nummer dat we nog een keer zullen opzetten voor ons plezier. En is het dansbaar zoals de titel laat vermoeden? Niet echt volgens ons, maar ‘houten Klaas’ is dan ook onze bijnaam. We grasduinen liever in de talloze nummers waarvoor hij zijn gitaar heeft omgegord. Ty Segall brengt dus eerder een calypsonummer uit en het zal de man niets kunnen schelen wat het publiek daarvan denkt. En dat vinden we wel nog steeds een coole houding om in de muziekwereld te staan. Maar hopelijk binnenkort toch weer op zes snaren!

Op 30 augustus brengt Ty Segall zijn nieuwe lp Love Rudiments uit. Na deze single zijn we wel benieuwd waarmee de man nog zal afkomen. Op 13 augustus geeft Segall een akoestisch optreden op AFF in Hasselt. De dag erna speelt hij ook een akoestische set in Paradiso in Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2024 (Festivaldag 3): Muzikale en meteorologische verrassingen

Koud, nat, warm, droog, motregen, gewone regen, brandende zon, alles passeerde de revue. Behalve een regenboog natuurlijk. Godverdomme. Gelukkig waren de meeste…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ty Segall - Three Bells (★★★½): Zorgvuldige mijmeringen, te midden van chaos

Werp je een blik op zijn recente solo-discografie, dan valt op dat Ty Segall (garagegod, fuzzfijnproever en hondenliefhebber) in de laatste jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “My Best Friend”

Een mens en zijn hond, het zijn soms twee handen op één buik. Wie Ty Segall volgt, weet dat zijn honden een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.