Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo – “Quaker Gun”

© Olof Grind

Twee jaar na zijn debuut timmert Tobias Arbo nog steeds rustig aan zijn doorbraak. Hij doet dat niet met grote toeters en bellen, maar met subtiele en intieme indiefolk. Op die twee jaar tijd bouwde de Zweed al een mooie discografie op, met onder andere ep Powerlines van vorig jaar. Binnenkort is het dan ook tijd voor een debuutalbum en die komt er met de titel Yellow Woods. Daar loste de artiest al enkele singles van en ook nu laat hij nog een voorproefje horen met “Quaker Gun”.

Hoewel folk snel als te veel van hetzelfde kan klinken, is Tobias Arbo origineel genoeg om zijn muziek te laten variëren zonder daarbij zijn stijl te verliezen. Voor “Quaker Gun” vormt hij met dromerige instrumenten een driekwartsmaat. We krijgen daardoor al snel het gevoel dat we ergens in de ruimte aan het walsen zijn en ons niet te veel zorgen moeten maken. Daar voegt de Zweed ook nog eens blazers en iets dat klinkt als een kazoo aan toe. Het dromerige geluid staat in schril contrast met het verhaal dat Arbo ons vertelt. Een quaker gun is namelijk een namaakwapen om de vijand af te leiden en wordt hier als metafoor gebruikt voor de bedreigingen die Arbo verzint in zijn hoofd en waardoor hij zich isoleert van de wereld. De angst reflecteert hij niet echt in zijn muziek, want als we eerlijk zijn dromen we al heel snel weg. Dat neemt niet weg dat het een mooi nummer is om naar te luisteren.

Yellow Woods komt uit op 30 augustus.

Facebook / Instagram / Website / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Carousel"

Het ziet er naar uit dat 2023 het jaar wordt waarin Tobias Arbo een beter beeld van zichzelf als muzikant schetst. In…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Within"

Vorig jaar verscheen Tobias Arbo op onze berenradar. De Zweed wist ons te overtuigen met zijn debuutsingle “Saudade” en liet ons uitkijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.