FeaturesInterviews

Interview PARRA MIER: ‘Toen ik te weten kwam dat ik weer op Rampage mocht spelen sprong ik een gat in de lucht’

In de Lage Landen mogen we onze ‘pollekes’ kussen wat betreft het aanbod aan muziekfestivals: elk weekend in de zomermaanden weerklinkt er wel op enkele weilanden, provinciale domeinen of bossen muziek. Sommige mensen spreken van een overaanbod, maar wij worden er toch vooral enthousiast van; zeker van diegene die het touw trekken binnen hun specifieke genre. Rampage Open Air is er zo eentje: het drum-‘n-bass- en dubstepconcept spreidde vier jaar geleden zijn vleugels en waagde zich naast de indooreditie in het Sportpaleis ook aan een outdoorvariant in juli.

Het cijfermateriaal van dit jaar? 350 artiesten, vier dagen en zes stages met de beste drum-‘n-bass en dubstep en hier en daar een vleugje hard techno, UK bassline en UK garage. Met zo’n overload aan dj’s is het moeilijk om door het bos de bomen te blijven zien, en dus plukten enkele studenten journalistiek van de PXL Hogeschool in Hasselt enkele interessante namen uit de namenchaos. Briana Arrigucci tipt Parra Mier.

 

Vorig jaar mocht PARRA MIER voor de eerste keer een set draaien op de silent disco van Rampage Open Air. ‘De organisatie belde mij twee dagen voor het festival begon met de vraag of ik zin had om een set te draaien’, zegt Parra Mier. Dit jaar krijgt de dj een upgrade: hij mag draaien op de Inceptionz-stage. ‘Toen ik te weten kwam dat ik weer op het festival mocht spelen, sprong ik een gat in de lucht’, vertelt de Belgische jump up-dj. ‘Rampage stelt nooit teleur, de sfeer is er echt top.’

Elk jaar wordt het festival groter. Deze zomer komt er zo een heel attractiepark te staan op de festivalweide en zullen er ook meer stages en meer artiesten te vinden zijn. ‘Het festival zelf gaat weer top zijn, zeker met de extra toevoegingen’, zegt PARRA MIER. ‘Daarnaast is het ook als artiest heel fijn om er over de vloer te komen. De artist hospitality is perfect, je komt niets tekort en je voelt je gehoord en welkom.’

Zijn liefde voor drum-‘n-bass begon heeft hij al van jongs af aan meegekregen van zijn vader. ‘Mijn papa heeft mij al snel kennis laten maken met digitale muziek om ervoor te zorgen dat ik zijn passie deelde, zegt PARRA MIER. In 2019 ging de dj naar zijn eerste rave in Antwerpen. ‘Mijn eerste rave was Skankmania: Hedex’s Bday Bash’, deelt Parra Mier mee. Op zijn eerste feestje wist hij meteen dat hij een dj-carrière wilde starten. ‘Na de rave heeft het nog geen maand geduurd tot ik mijn eerste controller aanschafte’, vertelt hij.

Toch verliep de beginfase van zijn carrière niet vlekkeloos. De Gentenaar heeft het muzikale dan ook een tijdje links laten liggen. ‘Maar toen de coronacrisis begon, dacht ik: oké, nu is het moment.’ Tijdens de pandemie leerde hij zichzelf alles aan en kocht hij nieuwe apparatuur aan. ‘Ik werd actiever op sociale media, waardoor mijn eerste boeking op een rave in augustus 2021 binnenstroomde.’

Als dj – en artiest in het algemeen – is het een voordeel om een naam te hebben die je niet makkelijk vergeet. PARRA MIER is er zo eentje. Achter zijn naam schuilt een heel verhaal. ‘Al heel mijn hele jeugd lang noemen mijn vrienden mij “Mier”, wat komt van mijn echte naam “Miro”. De “Parra” komt vooral van het feit dat ik vroeger echt een kort lontje had. Mijn vrienden zeiden daarop altijd: “Allez, doe eens niet zo para Mier”. Vandaar. De tweede ‘r’ in PARRA was eigenlijk een foutje, maar dat is uiteindelijk zo gebleven.’

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rampage Open Air 2024 (Festivaldag 3): Van uitbollen geen sprake

Geduld is een schone deugd: na drie dagen op de wei van het Kristalpark piepte de zon steeds meer door het wolkendek…
LiveRecensies

Rampage Open Air 2024 (Festivaldag 2): Skanken, headbangen en voetbal

Na een miezerige eerste festivaldag, een nacht vol luid wapperende tenten en een laatste, stevige bui, werd de derde dag van Rampage…
LiveRecensies

Rampage Open Air 2024 (Festivaldag 0+1): Overzees bondgenootschap

Net als vorig weekend staat er de komende dagen weer een hoogmis der Belgische festivals op de planning. In het weekend waarin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.