Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Sam De Nef & Camille Camille – “Write It All Down”

Sam De Nef en Camille Camille varen geregeld in elkaars vaarwater. Gelukkig voor ons levert dat steevast een gezonde portie melancholie en hartverwarmende melodieën op. Nadat ze elkaar voor het eerst vonden in het wondermooie “Requiem for a Dreamer” was hun honger nog niet gestild. De samenwerking mondde uit de tedere en breekbare ep Waving. Tussendoor verscheen ook van beide hun solowerk, maar toch vinden ze elkaar blijkbaar steeds terug. Een echte stijlbreuk is “Write It All Down” niet, maar toch weten ze de juiste gevoelige snaar aan te raken. Het is een eerste song van een ep die ze live opnamen in De Mortselarij, de homestudio en atelierruimte van Sam en drummer Denis De Meester.

“Write It All Down” begint met een gezapig, doch broeierig sfeertje. De Nef zorgt voor een dreigende ondertoon op de elektrische gitaar, terwijl Camille Camille met de akoestische gitaar er een zacht dekentje over legt. Drummer De Meester bepaalt met een subtiel walsritme het tempo doorheen heel de song. Camille neemt de leiding in het vocale gedeelte en doet dit wondermooi met die hoge engelenstem. De Nef treedt op zang nooit echt op het voorplan, maar voorziet op de gepaste tijden het geheel van een meerstemmig laagje met zijn warme stem. De single wordt nog versterkt door de intieme setting van de live sessie, gedrapeerd in het wit en verlicht door een zelf geknutselde maan. Met “Write It All Down” bewijst het duo dat ze in hun samenwerking nog niet uitgezongen zijn en wederom een stap vooruit zetten.

“Write It All Down” werd al uitvoerig live getest en goed bevonden door de fans. Deze ep bevat trouwens nog een nieuw nummer en twee songs van op Waving en verschijnt in de herfst. Deze zomer kan je ze nog aan het werk zien op onder andere M-idzomer in Leuven en OLT in Antwerpen. In het najaar gaan ze op een uitgebreidere theatertour.

30/06 – Patronaat, Haarlem (NL)
23/07 – Schipgatsessies Koksijde
02/08 – M-idzomer, Leuven
26/08 – OLT Antwerpen
19/10 – Café Café, Hasselt
26/10 – Nachtwacht Tielt
09/11 – CC Lokeren, Lokeren
12/11 – 30 cc, Leuven
14/11 – Concertzaak, Mechelen
15/11 – De Warande, Turnhout
16/11 – CC Zoetegem, Zottegem
19/12 – De Braembib, Schoten

Camille Camille: Facebook / Instagram
Sam De Nef: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviews

Interview Versgeperst: ‘De liveopnames zijn alleen op vinyl te beluisteren’

Wie de Belgische muziekscene van het laatste decennium onder de loep neemt, komt al snel uit bij PXL-Music. De pop- en rockhogeschool…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.