Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pool Girl – “I Liked It”

Pool Girl is de nieuwe muzikale uitstap van Allie Nixon, een van de leden van Little Jet die een bescheiden hit had vorig jaar met het dansnummer “Can’t Let You Go“. Little Jet maakte reeds een aantal singles die aanleunen bij het genre van de dreampop, maar dan met een heel dansbare, vrolijke toon. Nixon heeft nu zin om een zijsprong te maken als soloartieste en doet dat onder de noemer Pool Girl. We vinden het alvast een leuke artiestennaam.

Debuutsingle “I Liked It” is schatplichtig aan de sound van een band zoals Beach House. Nixon heeft ook een stemgeluid dat erg lijkt op die van Victoria Legrand van de genoemde band. Dit wit niet zeggen dat Nixon zomaar meedrijft op het succes van deze muziekstijl. Ze maakt een knappe song die begint met een eenvoudig, maar meeslepend synthgeluid. Er wordt nog een rustig drumritme opgeplakt en muzikaal is dat eigenlijk alles, en dat bedoelen we zeker niet denigrerend. Vrijwel onmiddellijk wanneer de song begint, start Nixon ook met het vertellen van haar verhaal. De tekst gaat over de nostalgie die je kan voelen wanneer je nadenkt over het feit dat je soms weleens een persoon tegenkomt met wie het direct klikt. Je babbelt een avond met elkaar, herkent er zelfs een soort van bloedbroeder in, maar nadien zie je die persoon nooit meer terug. Het zijn van die toevallige ontmoetingen die even belangrijk zijn als water en brood. Het gekke aan het nummer van Pool Girl is dat je je vanaf de eerste noot thuis voelt in de song. Het is de perfecte soundtrack om ’s nachts op te zetten wanneer je met de auto een doelloos ritje maakt, de vier ruiten openzet, en de lauwe bries over je gezicht voelt vallen. Heel mooie single!

Pool Girl werkt aan een ep die de titel Trophy Wife krijgt. De zangeres zal het publiek zes songs schenken. Er is nog geen releasedatum vastgelegd, maar wij houden het zeker in de gaten!

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.