Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fiend – “C.K.I.L.”

Love Fiend is een vijfkoppige band uit Los Angeles die met “Hard Feelings” en “Vacant Love” al twee singles op het speelbord heeft geplaatst om zijn tweede album in te leiden. Die twee singles zijn toffe rock ‘n’ roll nummers die beïnvloed zijn door enerzijds punk zoals The Jam en The Clash en anderzijds de gekke capriolen van bands zoals Devo en Neu!. Het album Handle With Care werd bovendien opgenomen in de Discount Mirror Studio waar ook Ty Segall kind aan huis is.

De nieuwe single van het Amerikaanse kwintet heet “C.K.I.L.” en het nummer begint direct met een gitaargeluid dat lijkt opgenomen te zijn in de jaren tachtig. De scherpe kantjes zijn er alleszins afgevijld, maar zonder in te boeten op het nodige rockgehalte. Na een dikke vijftien seconden begint frontman Jesse Summers te zingen en het stemgeluid lijkt best wel op dat van Mark Mothersbaugh van Devo. Summers laat zijn verhaal er ook met horten en stoten uitkomen wat de song echt volledig ten goede komt. In het refrein wordt het duidelijk dat er naast Summers met Raymond Schmidt en Owen Summers nog twee vocalisten in de band zitten. Het refrein krijgt hier zo een welgekomen extra laag bij. Schmidt laat dan nog wat synthgeluiden op het publiek los en we kunnen uiteindelijk spreken van een tof nummer volgestouwd met coole geluidjes op de voor- en achtergrond.

Handle With Care staat ingepland 12 juli.

Instagram

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.