Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Head Dent – “Dirt”

Geen zon te bespeuren de voorbije maanden en dat staat gelijk aan een acuut tekort van vitamine-D. En daarvan is het resultaat dan weer moeheid en zelfs neerslachtigheid. Er is echter een oplossing! Die oplossing heet Head Dent. De band uit Staffordshire brengt graag zijn debuutsingle “Dirt” uit en laat dat nu twee minuten een bom van energie en kracht zijn. Het Engelse stadje is gekend om zijn porselein maar nu dus ook om Head Dent. Kijk gerust eens wat foto’s na van een ‘head dent’. Laat ons zeggen dat wij in het vervolg onze hoofdtelefoon af en toe ook in de nek zullen dragen. Maar nu muziek!

De debuutsong begint met een scherpe drumpartij die vrijwel direct gevolgd door een snerpend gitaargeluid en de stevige zang van frontman Luke Mansfield. De band lijkt zeker beïnvloed te zijn door gelijkaardige bands als Pissed Jeans, Death Lens en Metz. Na anderhalve minuut snijdende gitaar wordt een tweede gitaarpartij bovengehaald waarvan onze ogen even gingen tranen. Om erger te voorkomen hebben we onze hoofdtelefoon iets stiller gezet omdat voorkomen altijd beter is dan genezen. Een geweldige solo op de zes snaren volgt nog en de band begint te racen naar het einde van de song. We kunnen zonder moeite opnieuw een week zonder het zonnetje. Laat het maar grijs en regenachtig blijven. Ons energieniveau staat weer volledig op peil. Straf debuut! En ook dit nog: de clip is compleet, maar dan ook compleet geschift.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Dirt"

Achter de schermen werkt de Zweedse Lotta Lindgren, beter bekend als LÉON, volop aan haar vierde langspeler en ook op sociale media…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phebe Starr - "One Step. Two Step."

In een muzieklandschap overspoelt met artiesten uit Amerika en het Verenigd Koninkrijk, vergeten we soms dat er ook talent te vinden is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keane - "Dirt"

Afgelopen weekend was er de tweede hoogdag voor de onafhankelijke platenwinkels van dit jaar. Op deze Record Store Day verschenen onder meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.