Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – “Sans Limites”

© CPU – Jan Van Hecke

Thurston Moore en zijn ex-vrouw Kim Gordon hebben bakens verzet en grenzen verlegd met hun band Sonic Youth. Samen met Lee Ranaldo en Steve Shelley hebben ze het landschap van de noiserock hertekend of het landschap zelfs gewoon mee geschapen. Moore en Gordon gingen echter uit elkaar en zo splitte Sonic Youth ook zonder genade. Thurston Moore zocht enkele nieuwe muzikanten en heeft ondertussen ook al meer dan 15 langspelers op zijn naam staan. Waar te beginnen bij Moore? Gewoon bij het begin en chronologisch afwerken. Zo heeft de muzikant het ooit bedoeld en uitgebracht waardoor het onnodig is om aan die chronologie te morrelen.

We beginnen vrank en vrij met te melden dat dit een héél speciale, nieuwe single is geworden! De song begint met een pianostuk dat wel gecomponeerd lijkt door Yann Tiersen voor een nieuwe film van Jean-Pierre Jeunet. De noten klinken heel meditatief en er zit een heel Aziatische ondertoon in. Daarop komt na korte tijd de gitaarpartij bij die rustig maar uiterst bezwerend klinkt. En dat onheilspellende gevoel blijft een van de belangrijkste kenmerken bij de composities van Moore. Wanneer we twee minuten in het lied zitten, komen er opeens vanuit het niets heel verwarrende, spacey geluiden bij op de achtergrond en dan duurt het nog eens een volle minuut voor de drums invallen. We rollen nog een tijdje verder in de song voor Moore begint te zingen. De muziek en de zang passen perfect in elkaar en na vier minuten krijgen we nog Laetitia Sadier van Stereolab te horen die enkele keren ‘sans limites’ zingt. Volgt u nog? Het eindresultaat is wel een geweldig knappe puzzel die stukje voor stukje volledig wordt gelegd. Moore heeft ons al ettelijke keren laten verbazen en hij doet dat nu weer met een fantastische song!

Het volgende album krijgt de naam Samurai Walkman: Flow Critical Lucidity. De releasedatum werd nog niet vrijgegeven maar we houden je uiteraard op de hoogte. Op 1 oktober vergast de man ons met een optreden in Bozar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore - "Rewilding"

Voor de mensen bij wie de naam Thurston Moore niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, kunnen we kort meegeven dat de man…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore - "Hypnogram"

De kwajongen die in de jaren tachtig de grenzen van de alternatieve muziek verlegde met Sonic Youth, kan enkele decennia later nog…
AlbumsRecensies

Thurston Moore – Screen Time (★★★½): Maatschappelijke mijmering met gitaren

Thurston Moore neemt nooit de makkelijkste weg naar het binnenoor. Toch kennen we de don van de dissonantie ook als een geniale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.