Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Wynn – “Make It Right”

© Guy Kokken

Steve Wynn is al jarenlang de frontman van The Dream Syndicate. De groep kenmerkte zich tot een komen en gaan op de podia en in de studio’s tussen 1982 en 2022. Hiermee bedoelen we dat de stekker er regelmatig leek uitgetrokken te zijn, maar dan verraste de band rond Wynn weer met een nieuwe plaat. En eigenlijk bestaat de band nog steeds. Daarnaast maakte de zanger uit Los Angeles ook al een heleboel soloplaten die best in het rijtje mogen staan naast de beste platen van legendes zoals Lou Reed en Bob Dylan. Bij dit kaliber van artiesten raden we altijd graag aan om het oeuvre chronologisch te beluisteren. De reden is eenvoudig: zo heeft Steve Wynn het ook beleefd, opgenomen en uitgebracht.

“Make It Right” is de nieuwe single en het lied begint met een akkoordenpatroon op de gitaar dat al ontelbaar keren is gebruikt door God en klein Pierke. Bij de meeste performers krijg je dan een saaie pap muziek die smaakt en ruikt naar een oude zolder vol motten of een natte kelder vol spinnen. Steve Wynn maakt er nochtans iets meesterlijks van, omdat na een dikke tien seconden een slidegitaar invalt die doet duizelen van fluwelen pracht. De zanger vertelt daarop dat alles wat hij aanraakt direct in zand verandert, en dat vinden we gewoon geniaal in alle eenvoud. Wynn stond dan ook nog eens vooraan in de rij toen God de Vader de mooiste stemmen uitdeelde en gebood aan zijn kinderen om hun talenten goed te benutten. We worden nog getrakteerd op een heel mooie gitaarsolo vanaf de derde minuut, terwijl de slidegitaar blijft nazinderen op de achtergrond. Steve Wynn tracht zijn fouten goed te maken tijdens de nieuwe song, maar blijft botsen op muren van onbegrip, zelfkastijding en onbeantwoorde zelfreflectie. Wat er ook moge gebeurd zijn, als je zo’n song uit de pen krijgt gewurmd, zijn voor ons al je fouten sowieso vergeven en vergeten.

Op 30 augustus wordt de nieuwe langspeler met dezelfde titel Make It Right uitgebracht.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Larssen. - "Make It Right"

Larssen. wist met slechts twee singles al aardig wat aandacht te verkrijgen en daar zit de achternaam van Sasja Maekelberg mogelijks voor…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #16

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.