Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manu Chao – “Viva Tu”

© CPU – Sam De Boeck

Eind jaren tachtig was er een band met de naam Mano Negra die opeens hitjes scoorde met nummers als “Mala Vida“, “King Kong Five” en “Out Of Time Man“. De frontman heette Manu Chao en hij begeesterde het publiek op kleine en grote festivals met zijn bakken energie en songs in het Spaans, Engels en Frans. De groep werd uiteindelijk ontbonden en Manu Chao probeerde het dan maar solo. En hoe! 1998 was hét jaar van Clandestinohet debuutalbum van de Franse zanger van Spaanse origine. Meer dan vijf miljoen exemplaren verlieten de toog van de platenboer. Hij deed die geweldige truc nog eens over in 2001 met Próxima Estacíon: Esperanza met de megahit “Me Gustas Tu“. Nadien begon het ietwat te slabakken voor de zanger, maar werkelijk iedereen wordt nog steeds instant vrolijk wanneer een hit van de man passeert op de radio.

En nu komt Chao opeens op de proppen met het nieuwe nummer “Viva Tu”. De verse song is echt vintage Manu Chao. Dikwijls starten zijn songs met een radiostem en dat is nu niet anders. Het is bijna een gimmick, maar wel eentje die ons direct een glimlach op het zomers hoofdje tovert. Alweer veel ’tralala’ en ‘lalalieda’, maar dat is nu eenmaal het kenmerk van de muziek van Jose-Manuel, de voornaam op zijn paspoort. De zang vertelt een verhaaltje en op de achtergrond geven toevallige voorbijgangers er commentaar op. Het gitaarspel klinkt ook als vanouds vanop een krakkemikkige gitaar die werd aangeschaft in een of ander kringloopatelier. Het nieuwe nummer is op zich volkomen van hetzelfde muzikale recept: classic Manu Chao, dus een nummer dat tracht de wolken te verdrijven om plaats te maken voor heerlijke zonnestralen op ieders bolletje. De nieuwe single gaat over geluk, en inderdaad, we zijn best gelukkig en opgewekt wanneer we het horen. De zomer begint nu!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.