Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Gloria Gutter – “Kind Of Fine”

© CPU – Marvin Anthony

Wellicht doet de naam Gloria Gutter niet meteen een belletje rinkelen, maar dat doet Hanne Vandekerckhove misschien wel. In het verleden verdiende ze als bassiste reeds haar strepen bij onder andere Noedels, MaPuches en Pablo Honey. Tegenwoordig vind je haar voornamelijk in het gezelschap van singer-songwriter Iskander Moon alsook Arend Delabie, die ze mocht bijstaan tijdens de halve finale van Humo’s Rock Rally en in het voorprogramma van Dressed Like Boys. Daarnaast maakt ze deel uit van indiepopgroep Aarde aan Daan. Niet alleen met basgitaar om de schouder geslingerd slijt Vandekerckhove haar dagen. Ze bewees intussen meermaals dat ze ook met haar stem wel wat kunstjes beheerst. Haar creatieve brein staat bovendien niet stil, want de muzikante gaat nu voor het eerst solo. Dat doet ze met een debuutsingle die ze de titel “Kind Of Fine” gaf.

Voor Vandekerckhove van start gaat, laat ze een gefrustreerde kreun los die wordt gevolgd door een vastberaden ‘oké’. Dat ene korte woordje omvat de essentie van het nummer eigenlijk al meteen. “Kind Of Fine” is een persoonlijke, intieme getuigenis waarvan de songtekst weinig aan de verbeelding over laat. Een persoon die haar dierbaar was brak haar hart. Onder de warme mantel die alterego Gloria Gutter haar biedt, ontpopt ze zich als fragiele woordkunstenaar, maar blijft daarbij recht voor de raap. Doorheen een laagje van kwetsbaarheid vergaart ze de nodige moed om een heldere boodschap over te brengen; aan het eind van de dag komt het wel goed met haar, al is het met een nog voelbare pijn even op de tanden bijten. De tekst wordt af en toe wat gehaast gebracht, waardoor we tegelijk een soort ongemakkelijkheid voelen. Dit correspondeert gepast met wat achter de verzen schuilgaat.

Muzikaal weten we al dat Vandekerckhove sterk in haar schoenen staat, maar de kracht van het liedje zit hem in de setting die het oproept. De muzikante trok dit keer met een akoestische gitaar op stap, met als eindbestemming de slaapkamerstudio van Baptiste Navarro, bassist van noiserockband WHORSES. “Kind Of Fine” klinkt bijna alsof het casual in een enkele, spontane take werd opgenomen. We zien de artieste in kleermakerszit met haar gitaar op schoot het innemende riffje spelen vanop de sofa. Dit terwijl haar zachte stem de ruimte vult, ontdaan van het personage Gloria Gutter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.