Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dance Gavin Dance – “Speed Monster” & “Straight From The Heart”

© Paris Arianna – Dance Gavin Dance

Het hing al even in de lucht, maar nu is dan toch de kogel door de kerk: Tilian Pearson en Dance Gavin Dance hebben een punt achter hun samenwerking gezet. De zanger werd twee jaar geleden door een aantal vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en besloot om zich een aantal maanden terug te trekken om de storm te laten liggen, maar werd na zijn terugkomst nooit meer volledig geaccepteerd door de fans van de band. Mede daardoor werd in april besloten om afscheid te nemen van de frontman die jarenlang de groep van een stem voorzag en ging de band opzoek naar een nieuw geluid. Die zoektocht leidde naar dichter bij huis dan menig Dance Gavin Dance-liefhebber voorafgaand dacht, want gitarist Andrew Wells werd naar voren geschoven om de vocalen over te nemen. En of dat goed uitpakte, merken we wel bij de nieuwe singles “Speed Monster” en “Straight From The Heart”.

Met “Speed Monster” komt de groep meteen stevig terug na een nieuwe tegenslag en vliegt het er met twee benen er flink in. Qua stemgeluid ligt Andrew Wells op de eerste single precies tussen Jonny Craig, de eerste frontman van de band, en Tilian Pearson in, waardoor zijn stem perfect past bij het geluid dat de groep al jaren brengt. Hoewel “Speed Monster” een sterke single is, is “Straight From The Heart” door zijn creatievere gitaarlijnen en een Jon Mess in vorm de sterkste van de twee. Het nummer lijkt een samensmelting tussen Dance Gavin Dance en broedergroep Secret Band, waarbij de heavyness van de laatste band samensmelt met de melodieën van DGD. Wel kan je merken dat sommige stukken duidelijk geschreven zijn voor de hoge stem van Pearson, waardoor Wells met momenten flink moet bijtrappen om de noten te halen. Natuurlijk niet erg, de band is immers in transitie, maar een lichte aanpassing in toonhoogtes had zeker wel gemogen. Geef het nog even de tijd om de aanpassing volledig door te laten werken en de band terug de gouden lijn te vinden, want de nieuwe samenstelling heeft alles in zich om een schot in de roos te zijn.

Facebook / Instagram / Website


Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Broco – “Action” (feat. Taka Moriuchi, Tyler Carter, Caleb Shomo & Tillian)

Ergens tussen alternatieve rock en posthardcore vinden we Don Broco terug. De band afkomstig uit Bedford (‘where’s Bedford?’) gaat al drie platen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.