Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stray Kids – “Lose My Breath” (feat. Charlie Puth)

Sinds hun debuut in 2017 staat Stray Kids op de kaart bij menig K-popliefhebber. Hits zoals “Hellevator” en “MIROH” zorgden niet alleen in eigen land voor een grote groep fans, ook internationaal brak het achttal ondertussen door. Met vier albums en een hele hoop goed ontvangen ep’s op hun naam, heeft Stray Kids vandaag de dag niet veel moeite nodig om met andere, grote namen samen te werken. Dit keer is dat Charlie Puth, geen onbekende trouwens in de K-popwereld, want hij zong ook al met BTS-lid Jung Kook.

Het merendeel van “Lose My Breath” draagt Stray Kids op zwoele en zelfs gezellig ritmische beats. Door middel van warme gitaarsnaren die af en toe weerklinken en de redelijk hoopvolle sfeer, krijgt het lied ook iets zomers, al gaat het vooral over de romantiek hier. Bang Chan maakt in de eerste strofe alvast duidelijk wat hij nodig heeft: ‘But I know I need your love’. Wie die ‘you’ voorstelt, is een raadsel, maar die persoon is zo belangrijk dat zelfs Charlie Puth die toezingt in het refrein, al springt hij er niet echt uit. Zijn stem past perfect bij het ritme en mengt zich met de andere leden, waardoor hij een aangename toevoeging is en geen grote naam die een hoofdrol opeist die eruitspringt. Hoewel “Lose My Breath” redelijk repetitief is, krijgen we af en toe rustpuntjes waardoor de single net niet langdradig klinkt. Een aangenaam lied dat goed past bij het zomerse weer van afgelopen dagen.

Stray Kids: Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website
Charlie Puth: Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paloma Faith - "How You Leave A Man"

Paloma Faith behoort tot de best verkopende zangeressen in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft de laatste jaren de muziek op een lager…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlie Puth - "Lipstick"

Het is al acht jaar geleden dat Charlie Puth debuteerde met zijn single “Marvin Gaye” en sindsdien zit hij op een trein…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.