Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sloppy Jane – “Claw Machine” (feat. Phoebe Bridgers)

© Sara Cath

In het begin van 2024 ging de nieuwe film van de Amerikaanse Jane Schoenbrun in première. Voor I Saw the TV Glow wist de regisseur een aantal klinkende namen te strikken. Zo sloeg Sloppy Jane, de band rond Haley Dahl, de handen in elkaar met hun voormalige bassiste om een song voor de film te schrijven. Die bassiste is geen nobele onbekende, maar wel Phoebe Bridgers die de jongste jaren hoge ogen gooide met Punisher en als onderdeel van boygenius. Wie geen zin of tijd heeft om naar I Saw the TV Glow te kijken, is er goed nieuws, want “Claw Machine” is voortaan via al je favoriete streamingsplatformen te beluisteren.

We lijken doorheen het landschap te wandelen dat geschetst werd op Punisher, al lijken het blauw en rood ditmaal plaats te maken voor een combinatie van groen en paars. De tweestemmige zang doorbreekt de mysterieuze sfeer en al gauw overvalt het gevoel ons dat we dit al kennen. Nee, niet exact dit nummer, maar het geheel voelt bijzonder vertrouwd aan. Wellicht speelt de quasi perfecte match tussen de stemmen van Haley Dahl en Phoebe Bridgers daar een grote rol in, maar ook de keuze van instrumenten doet vaker wel dan niet aan Punisher denken. De strijkers zorgen voor een extra dramatisch gevoel, terwijl blazers net voor een zekere grandeur zorgen. Zonder al te veel af te wijken van de paden die Sloppy Jane en Bridgers doorgaans bewandelen, brengen ze met “Claw Machine” een epische song die ons doet dagdromen over nieuwe muziek van beide artiesten.

Sloppy Jane: Facebook / Instagram / Twitter
Phoebe Bridgers: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single fantasy of a broken heart – “Ur Heart Stops”

Met fantasy of a broken heart heeft New York er een nieuwe progressieve rockgroep bij. Het duo bestaat uit Al Nardo en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek - "Starburned and Unkissed"

Caroline Polechek wacht nooit lang met nieuw werk uitbrengen. De deluxe-versie van haar vierde plaat is nog maar enkele maanden uit, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.