Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “This Is All For You”

© Devon Bristol Shaw

We kunnen A Place To Bury Strangers niet betichten van luiheid of gemakzucht. Met de regelmaat van de klok brengt de band uit Brooklyn nieuwe singles uit die eerst geperst worden op vinyl voor ze de ether worden ingestuurd op de streamingkanalen. “Don’t Turn The Radio” is dus de A-kant van de nieuwe single en nu komt daar “This is All For You” bij die de B-kant inneemt. Het blijft een origineel gegeven om eerst old school gegroefde 45-toerenplaatjes uit te geven voor de rest van het publiek gewoon op een smartphone enkele knoppen indrukt om de liedjes te beluisteren. We hebben ons wel al ingebeeld dat het logistiek toch een klein huzarenstuk is om steeds opnieuw die zwarte schijfjes uit te brengen en nadien pas de geluidsgolven op een of andere muziekapp.

“This Is All For You” is een kort nummer dat onder de twee minuten blijft. De ingrediënten blijven dezelfde bij de New Yorkers, een industrieel geluid met tentakels naar new wave en cold wave. Ook deze song klinkt alsof hij werd opgenomen in een groot, leeg magazijn waar de duiven schuilen onder het gammele, metalen dak. En opnieuw doet de band rond Oliver Ackermann dat weer heel goed. De creatie van een vers gebouwde geluidsmuur is weer een feit en samen met John en Sandra Fedowitz tracht de band die muur minstens te molesteren of te laten kraken. Een microfoon, gitaar, bas en drums: meer heeft A Place To Bury Strangers niet nodig om beton te laten afzien en te laten kreunen onder de druk van het bonkende lawaai. Op het project van de band, The Sevens, kan wederom een knap nummer bijgeschreven worden.

We blijven uitkijken naar de rest van de muziek die onder de naam The Sevens onderdak krijgt, onderdak ongetwijfeld in dat reusachtige, brakke, kille magazijn.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Disgust"

A Place To Bury Strangers, de band rond frontman Oliver Ackermann, staat op het hoogste schavot wanneer het gaat om werkethiek. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles A Place To Bury Strangers - "You'll Be There For me" & "When You're Gone"

De band rond Oliver Ackermann weet van geen ophouden. Het nieuwe project van de band heet The Sevens en om de paar weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Don't Turn The Radio"

A Place To Bury Strangers blijft met de regelmaat van de klok nieuwe singles uitbrengen voor hun project The Sevens. Het komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.