InstagramLiveRecensies

Ocie Elliot @ Ancienne Belgique (AB Club): Intiem huiskamerconcert

© CPU – Marvin Anthony

Jon Middleton en Sierra Lundy vormen samen het muzikale duo Ocie Elliot. De twee zijn pas sinds 2017 een tandem en hun muziek valt naar eigen zeggen te categoriseren onder de noemer indiefolk. Het is met die muziek, voornamelijk gaande over thema’s als liefde en verbinding, dat ze in ijltempo de muziekwereld veroverden. Zo speelden ze onder meer in het voorprogramma van Hollow Coves en werd hun muziek gebruikt in de razend populaire serie Grey’s Anatomy. Hun meestal akoestische en vooral rustige sound werd ooit zelfs beschreven ‘een eerste zomernacht vol met sterren’. Grote woorden dus, benieuwd of Ocie Elliot in de Club van de Ancienne Belgique ook het Brusselse publiek voor zich kon winnen.

© CPU – Marvin Anthony

Vooraleer het de beurt was aan Ocie Elliot, kreeg Old Sea Brigade de kans om voor het eerste kippenvelmoment van de avond te zorgen. Het project van de Amerikaanse singer-songwriter Ben Cramer zag in 2016 het levenslicht en ging onder meer al met Julien Baker, een derde van boygenius, op tour. Anno 2024 heeft de Amerikaan al drie albums uit en werd ook zijn muziek al in talrijke series gebruikt. Zijn sound werd eerder al beschreven als indiefolk met een snuifje gothic. De Club was al aardig vol gelopen voor de komst van Old Sea Brigade. Enkel in het gezelschap van zijn akoestische gitaar bracht Cramer een handvol nummers, allemaal op zijn eigen manier prachtig. Cramer zelf bleek ook de sympathie zelve te zijn en tijdens het stemmen, wat volgens hem nog nooit zo lang duurde, maakte hij zelfs een praatje met het publiek. Old Sea Brigade bracht met zijn zachte nummers de Club al eventjes in hogere sferen, een knap voorprogramma dus en we waren maar al te blij te horen dat hij in het najaar alweer terugkomt naar België.

© CPU – Marvin Anthony

Onder luid gejuich van het publiek beklom Ocie Elliot met een tas thee in de hand en breed glimlachend het podium. Meteen werd duidelijk dat de meerderheid van het publiek grote fan was van de twee; niet vreemd als je weet dat de show quasi meteen hopeloos uitverkocht was. Toch leek het muzikale duo lichtjes zenuwachtig, want bij het tweede nummer “Be Around” liep er even wat mis met de mondharmonica en kreeg de band prompt de slappe lach. Ook het publiek lachte mee en zo was het ijs meteen gebroken voor de hele show. Een show waarin het leek alsof je als publiek mee in de huiskamer van het koppel zat.

“Like a River” was het eerste en jammer genoeg ook het enige nummer van de set dat wat meer body had dan de rest van de nummers, die voor het overige allemaal heel erg op elkaar lijken. Niets mis mee om als muzikanten je eigen sound te hebben, maar als het moeilijk wordt om de nummers van elkaar te onderscheiden, kan het soms wat gaan vervelen. Na het onderhoudende “Like a River” kwam er zo’n intermezzo van een vijftal nummers waarbij de show wat inzakte en hier en daar iemand in het publiek een geeuw probeerde te onderdrukken. Gelukkig maken de persoonlijkheden van de twee heel wat goed. Beiden leken zich in hun sas te voelen op het podium in de intieme setting die de Club kan bieden.

© CPU – Marvin Anthony

Dat het slechts de derde keer was dat titeltrack van de nieuwe plaat Know The Night gespeeld werd, was er niet aan te merken. Muzikaal zat het, op dat ene foutje na, altijd wel snor. Nadien volgde er nog een ietwat langdradig en vooral een beetje cliché verhaal over hoe de lyrics van “Run To You” tot stand zijn gekomen. Het publiek, dat grotendeels bestond uit verliefde koppeltjes, leek er echter voor weg te smelten. Lundy lijkt verdomd goed te weten wat werkt voor het publiek van Ocie Elliot. In gestaag tempo werd er doorgespeeld naar het einde van de show, met meer van hetzelfde. In de bisronde liet het duo het dan wel aan het publiek over om te kiezen welke artiest het zou coveren. Drie opties werden gegeven: Fleet Foxes, Simon & Garfunkel of Lord Huron. Uiteraard wonnen Simon & Garfunkel het pleit en werd “The Boxer” op een eervolle manier gebracht. Eindigen deed Ocie Elliot met zijn grootste hit en vooral het eerste nummer dat de twee ooit samen schreven, “Down By The Water”.

Ocie Elliot gaf in de Club van de Ancienne Belgique een show waarbij de intimiteit van een huiskamerconcert werd nagestreefd. Het duo slaagde hierin met glans, maar het gebrek aan variatie in de nummers sluimerde bij momenten toch door en verveling loerde dan ook om de hoek. Het aanwezige publiek leek hier echter niet om te malen en genoot zichtbaar met volle teugen.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

We Fall In
Be Around
Thinking About You
Like a River
Free
Take Me Home
Wait For You
This Beautiful Life
Fame
Know The Night
Run To You
I Got You Honey
Alive And All
Tracks
Forest Floor

The Boxer (Simon & Garfunkel-cover)
Down By The Water

Related posts
LiveRecensies

Myles Smith @ Ancienne Belgique (AB Club): De clubs ontgroeid

Myles Smith, een sympathieke Engelsman uit Luton, ontpopte zich in no time tot het volgende internetfenomeen en wist in een vingerknip de…
InstagramLiveRecensies

ISE @ Ancienne Belgique (AB Club): Het vuur in de ogen

Enkel bij de groten der aarde volstaat de voornaam om te weten over welke artiest het gaat. Toch gaat een succesvol parcours…
InstagramLiveRecensies

Iskander Moon @ Ancienne Belgique (AB Club): Potentieel om te groeien

Na passages in Leuven en Hasselt, was het voor Iskander Moon tijd om zijn debuut-ep voor te stellen in de uitverkochte Club…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.